linkedin facebook twitter youtube arrow-left cross search phone user menu house location pointer double-arrow double-arrow-back gallery klok mensen hulp dokter play-button icon-mail icon-google-plus download link Karaad

Zorg voor ouderen met dementie

Huiselijk, herkenbaar en vertrouwd in Amsterdam

Zorg voor ouderen met dementie in Amsterdam

Er gaat niets boven uw vertrouwde thuis. Toch komt er soms een moment dat zelfstandig wonen in uw eigen omgeving niet meer gaat. Bijvoorbeeld door dementie. Dan is het fijn voor u en uw naasten dat u op een plek terechtkunt waar u zich erkend, gerespecteerd en thuis voelt. Bij Amsta in Amsterdam kunt u rekenen op betrokken begeleiders en voldoende ruimte voor uw familie en vrienden, zodat zij aan uw leven blijven deelnemen.

 

Uw leefritme, onze zorg bij dementie

Als thuis wonen door dementie niet meer gaat, is het fijn dat Amsta dichtbij is. Op onze locaties in Amsterdam woont en leeft u zoveel mogelijk zoals u thuis gewend bent, volgens uw eigen leefritme en uw eigen gewoontes. Samen met uw naasten en onze vrijwilligers zorgen we ervoor dat u de zorg en aandacht krijgt die bij u past. 

Professionele zorg voor mensen met dementie

U kunt rekenen op de professionele en liefde­volle zorg van onze betrokken verzorgenden en verpleegkundigen. Daarnaast kunt u onder­steuning krijgen van ons behandelteam met specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, fysiotherapeuten en andere behandelaren. Samen zorgen we ervoor dat u de juiste zorg bij dementie krijgt.

Een omgeving die rekening houdt met uw situatie

Leeft u bij Amsta, dan woont u in een veilige en beschermde omgeving. Daarbij is er genoeg ruimte voor uw persoonlijke spullen. Zo maakt u van uw eigen kamer een plek die vertrouwd voelt.

Verschillende woonvormen voor ouderen met dementie

Afhankelijk van uw zorgbehoefte bieden we twee soorten woonvormen.

  • Bij Kleinschalig wonen voor ouderen met dementie kunt u in gezelschap van een klein aantal medebewoners veilig en beschermd wonen.
  • Woont u liever op een grotere locatie in Amsterdam met meer voorzieningen? Dan is Wonen in een verpleeghuis bij dementie iets voor u. U vindt hier een beschermende en liefdevolle omgeving, met de reuring en faciliteiten van een groter verpleeghuis.

Expertisecentrum Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag

Dementie kan zich op verschillende manieren uiten. Soms ontstaat hierbij zeer ernstig probleemgedrag. Of beter gezegd: onbegrepen gedrag, want vaak is er een onderliggende oorzaak, zoals een psychose, depressie of angst. Het leren begrijpen en behandelen van zeer ernstig probleemgedrag vraagt om specialistische kennis die de reguliere zorg vaak niet of onvoldoende heeft. Amsta’s expertisecentrum voor dementie en zeer ernstig probleemgedrag (d-zep) is er voor deze groep cliënten.  

Kijk voor meer informatie op de pagina van ons expertisecentrum D-ZEP.

Zorg voor ouderen met dementie kunnen bij Amsta terecht voor:

Heeft u vragen over onze dementiezorg? Of heeft u een andere zorgvraag? Neem contact met ons op. We helpen u graag verder!

Ook kunt u hier alvast onze welkomstbrochure voor ouderen met dementie bekijken.

 

Meer algemene informatie over dementie vindt u op het platform dementie.nl 

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact