linkedin facebook twitter youtube arrow-left cross search phone user menu house location pointer double-arrow double-arrow-back gallery klok mensen hulp dokter play-button icon-mail icon-google-plus download link Karaad

Leven in een kleine groep voor ouderen met dementie

Kleinschalig wonen: huiselijk, herkenbaar en vertrouwd

kleinschalig wonen voor ouderen met dementie

Kleinschalig wonen bij dementie. Als u behoefte heeft aan een huiselijke omgeving, vertrouwde medebewoners en vaste begeleiders, dan is wonen in zo'n kleine groep een goede woonvorm voor u. Hier kunt u zoveel mogelijk uw eigen leefritme bepalen.

 

Kleinschalig wonen: gezellig samen of rustig alleen

Even de was opvouwen, samen afwassen of gewoon de kamer gezellig maken. Bij dementie kunnen alledaagse dingen u soms weer prettige herinneringen aan vroeger of thuis bezorgen. Niets is verplicht, maar als u het leuk vindt, nodigen we u uit om mee te doen.

Ook samen eten hoort bij het kleinschalig wonen voor ouderen met dementie. Het bereiden van het eten maken we zo huiselijk mogelijk. Volgt u een bepaald dieet? Of eet u liever op uw eigen kamer? We houden graag rekening met uw wensen. Net als thuis kunnen uw familieleden gezellig met u mee-eten. 

Uw dag bij Amsta in Amsterdam

Prettig de dag doorbrengen. Voor de één is dat een krantje lezen of televisiekijken, voor de ander is dat een wandelingetje of een harinkje halen op de markt. We begrijpen goed dat alles wat u zelf nog kunt doen, ook zelf wílt doen. Daarom ondersteunen we u waar nodig. Kunt u bijvoorbeeld de boodschappen voor het ontbijt nog zelf halen bij de supermarkt? Of heeft u liever dat wij het regelen? Ook bij onze kleinschalige woonvormen houden we rekening met uw situatie en uw wensen.

Met het voortschrijden van de dementie worden uw wensen en uw mogelijkheden helaas minder. In overleg met uw naasten kijkt het team van kleinschalig wonen goed waar u nog blij van wordt. Samen met uw naasten en onze vrijwilligers proberen we dat mogelijk te maken. We besteden aandacht aan beweging en buitenlucht, maar ook is er tijd voor muziek en creativiteit.

Gespecialiseerde zorg bij kleinschalig wonen met dementie

Onze huizen zijn speciaal ingericht om bewoners met dementie goed te verzorgen en te begeleiden. Naast de dagelijkse professionele zorg staan er gespecialiseerde geriatrische artsen, fysiotherapeuten en ergonomen voor u klaar die u kunnen ondersteunen.

Welke plek kleinschalige woonvorm past bij u?

Amsta heeft in Amsterdam meer dan tien locaties waar ouderen met dementie specialistische zorg krijgen binnen een kleinschalige woonvorm. Beschermd of iets vrijer, welke plek past het beste bij u? Samen met uw familie of mantelzorger gaan we graag met u in gesprek.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact