Mozaïekhofje

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Vast zorgteam
Geestelijke verzorging
Vast aanspreekpunt voor zorg
Ruime gezamenlijke tuin
Ruim aanbod activiteiten

Voor wie zijn we?

  • Ouderen met dementie

Welke zorg bieden we?

  • Kleinschalig wonen

Kleinschalig wonen, midden in het centrum van Amsterdam

In het centrum van Amsterdam aan de Nieuwmarkt vindt u het Mozaïekhofje. Deze locatie biedt een kleinschalige, bekende en veilige omgeving voor ouderen met dementie. 

Vast zorgteam
Geestelijke verzorging
Vast aanspreekpunt voor zorg
Gezamenlijke woon / eetkamer
Ruime gezamenlijke tuin
Ruim aanbod activiteiten

Mozaïekhofje biedt u de privacy van een eigen zit-slaapkamer en de gezelligheid van een gedeelde woon- eetkamer en keuken met uw medebewoners. Op elke groep werken vaste begeleiders. Door de kleinschaligheid vormt u een huishouden met uw medebewoners en begeleiding. U bent betrokken bij alle normale dagelijkse activiteiten zoals koken, wassen, een spelletje spelen of een wandeling maken. Familie en vrienden zijn altijd welkom en participatie wordt gestimuleerd.  

Midden in het levendige centrum van Amsterdam is genoeg te doen. Op de Nieuwmarkt en in de omgeving vindt u tal van winkels, cafés en restaurants. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: de metro stopt voor de deur. Parkeren is wel een uitdaging. 

Het Mozaïekhofje bestaat uit drie groepswoningen voor zes personen en een mooie beschutte binnentuin. Hier kunt u gewoon deelnemen aan het huishouden, net als u dat thuis gewend was. Huishoudelijke activiteiten geven u een aantal vaste herkenningspunten in de dag, wat het leven soms wat prettiger maakt. Naast de gezelligheid van de groepswoning heeft u ook uw privacy. U heeft uw eigen zit-slaapkamer die u kunt inrichten met uw vertrouwde spullen. U beslist zelf hoe laat u opstaat, wat u aantrekt en wat u op een dag wilt doen. Bezoek is altijd welkom.

Professionele zorg

In het Mozaïekhofje krijgt u professionele zorg van verschillende behandelaars, net als in een verpleeghuis. De verpleeghuisarts vanuit het Dr. Sarphatihuis coördineert de medische zorg. Als dat nodig is kan hij bijvoorbeeld ook een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een psycholoog of een diëtist inschakelen. Ook kunt u de hulp inroepen van een maatschappelijk werker of een geestelijk verzorger.

Mozaïekhofje

Zorgprofiel en tarieven

U kunt in het Mozaïekhofje in principe terecht met zorgprofiel 'Beschermd wonen met intensieve dementiezorg'; ZZP5 of 7. Klik hier voor meer informatie over zorgprofielen. 

Komt u met een zorgprofiel vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) op de locatie Mozaïekhofje wonen? Dan wordt uw indicatie als volgt verzilverd. In plaats van zorg in natura, ontvangt u een Volledig Pakket Thuis (VPT). In de zorg die u van ons ontvangt verandert niets. Vanuit het zorgprofiel wordt alle zorg en begeleiding betaald. Wel betaalt u ook huur voor het appartement bij Amsta. Daarom wordt er naast een zorgovereenkomst, ook een huurovereenkomst met u afgesloten. Voor de hoogte van de eigen bijdrage, verwijzen wij u naar het CAK.

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Ouderen met dementie

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Kleinschalig wonen