Flesseman

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
30-50 Bewoners
(Para)medische specialisten
Eigen badkamer
Eigen toilet
Eigen keuken(blok)

Voor wie zijn we?

 • Ouderen met dementie
 • Mensen met lichamelijke beperkingen

Welke zorg bieden we?

 • Wonen in een verpleeghuis

Woonzorgcentrum in bruisende Nieuwmarktbuurt

In de gezellige Nieuwmarktbuurt vindt u het Centrum van Ouderen Flesseman. Flesseman en de Nieuwmarktbuurt zijn al jaren een onafscheidelijk duo. Humor, gezelligheid, betrokkenheid bij elkaar en bij de buurt. 

Vast aanspreekpunt voor zorg
Ruime gezamenlijke tuin
Ruim aanbod activiteiten
Restaurant
Kapsalon
Goede bereikbaarheid
Winkels in de buurt

In De Flesseman staan zelfstandigheid, privacy en zelfbeschikking voor iedere bewoner voorop. Met zorgverlening op basis van wat u zelf wilt of kunt. Zorg die het mogelijk maakt om uw eigen leven te leiden en voor uw zelf te kunnen zorgen. We leveren zorg en aan huis en verpleging indien nodig.

De sfeer in De Flesseman is levendig en gezellig en de bewoners zijn net zo divers als de Nieuwmarktbuurt zelf. De locatie heeft een dagbesteding waar bewoners (en ouderen die elders zelfstandig wonen) terecht  kunnen voor gezelligheid en ondersteuning. Flesseman is al jaren een begrip in de Nieuwmarktbuurt. Het huis heeft een informele, prettige sfeer en iedereen is er welkom. Het dagcentrum biedt iedere dag leuke activiteiten, voor ieder wat wils. Het programma is erop gericht dagelijkse vaardigheden te oefenen, in beweging te blijven, sociale contacten op te doen en zelfredzaamheid te vergroten.

 

De Flesseman ligt in het hart van de bruisende Nieuwmarktbuurt: een prachtig stukje oud Amsterdam. Een eigenzinnige buurt waar altijd reuring is en waar ontelbaar veel gezellige restaurantjes en cafés te vinden zijn. Ook is er elke dag een markt op de Nieuwmarkt. Vanaf de entree kijkt u uit op De Waag: een 15e-eeuws gebouw dat oorspronkelijk een stadspoort was. Op steenworp afstand vindt u de Zeedijk, ook wel bekend als het Amsterdamse Chinatown.

De locatie is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer: metrohalte Nieuwmarkt bevindt zich namelijk pal voor de deur. 

Centrum van ouderen

Flesseman is een woonzorgcentrum en heet niet voor niets Centrum van Ouderen. Uw zelfstandigheid als bewoner is het uitgangspunt bij Flesseman, met zorgverlening op basis van wat u zelf kunt en wilt. De zorg is erop gericht de voorwaarden te scheppen waardoor u uw eigen leven kunt leiden en voor uzelf kunt zorgen.

Flesseman heeft 42 eenkamer- en vier tweekamerappartementen. Allen voorzien van douche, toilet en kitchenette, en bijna allemaal met een frans balkon. 

Midden op de Nieuwmarkt

Flesseman staat bekend om informele, prettige omgangsvormen, laagdrempeligheid, kleinschaligheid en uitstekende zorg. Daarbij vormen de bewoners van het huis een gezelschap dat net zo divers en kleurrijk is als de rest van de Nieuwmarktbuurt. Centrum van Ouderen Flesseman en de Nieuwmarktbuurt zijn nauw met elkaar verbonden. Beiden hebben hetzelfde karakter. Individualistisch, eigenzinnig en een tikje vrijgevochten. Ook is Flesseman is één van de Roze Loperlocaties van Amsta.

Faciliteiten en diensten

 • Restaurant met eigen keuken
 • Maaltijdvoorziening aan huis
 • Kapsalon
 • Wasserette
 • Fysoptherapie
 • Tuin
 • Dagbesteding

"Dit is een huis met een heel eigen sfeer in een buurt met een heel eigen stijl."

Flesseman

Zorgprofiel en tarieven

Flesseman biedt de volgende zorg aan:

 • Verzorging en indien nodig verpleging
 • Zorg aan huis 

Om in Flesseman te kunnen wonen heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Het CIZ beoordeelt voor welke vormen van ondersteuning en zorg u in aanmerking komt. Het cliëntenservicebureau van Amsta kan u zo nodig bij uw aanvraag helpen.

Na uw aanvraag beoordeelt het CIZ hoeveel zorg en ondersteuning u nodig heeft. Dit wordt vastgelegd in een zorgprofiel. U kunt in Flesseman in principe terecht met het laagste zorgprofiel. Heeft u een hoger zorgprofiel, dan wordt na overleg met u bekeken of u in Flesseman terecht kan. Als uw situatie verandert en de zorg die u nodig heeft niet geleverd kan worden op basis van het zorgprofiel, wordt met u naar een nieuwe woonplek gezocht.   

Een deel van de zorg die u ontvangt wordt bekostigd vanuit de WLZ (Wet langdurige Zorg). Op onze voorwaarden-pagina leest u hier meer over.

Voor informatie over de wachttijd voor Flesseman kunt u contact opnemen met ons Cliënten Service Bureau via 020 589 00 50 of adviesenplaatsing@amsta.nl .

Zorgvisite Flesseman
zorgvisite.nl

Een plek om lief te hebben

Op 11 juni 2019 bezochten de dames The van Zorgvisite.nl de Flesseman. Zorgvisite.nl is een interactief digitaal platform waar recensies worden geplaatst van visites aan verzorgings- en verpleeghuizen. Samen met bewoners, medewerkers en betrokkenen uit de buurt keken de recensenten naar het ‘thuisgevoel’ in de Flesseman en de verbinding met de buurt.

Zorgvisite Flesseman
zorgvisite.nl

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Ouderen met dementie, Mensen met lichamelijke beperkingen

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Wonen in een verpleeghuis