De Raak

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Eigen badkamer
Eigen toilet
Vast aanspreekpunt voor zorg
Gezamenlijke woon / eetkamer
Gezellige ontmoetingsruimte

Voor wie zijn we?

 • Ouderen met dementie
 • Mensen met een verstandelijke beperking

Welke zorg bieden we?

 • Kleinschalig wonen
 • Dagbesteding: werken voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Intensieve zorg in een huiselijke omgeving

In de Amsterdamse wijk Geuzenveld is de kleinschalige woonvoorziening De Raak gevestigd. In deze ruim opgezette locatie kunnen ouderen met dementie wonen in groepen van zes of zeven personen. In totaal hebben we 50 bewoners.

De Raak biedt een rustige en huiselijke woonomgeving intensieve zorg aan ouderen met dementie. Bewoners vormen in groepen van zes of zeven, onder begeleiding, een gezamenlijk huishouden. Iedere bewoner beschikt over een eigen zit-slaapkamer en badkamer. Gezamenlijk delen zij een huiskamer met open keuken. Daarnaast is er in het gebouw een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte waar fitness en gezamenlijke activiteiten georganiseerd worden.

De Raak kent één woongroep voor Islamitische mannen. Met speciale aandacht voor religie, eten, cultuur.

30-50 Bewoners
Gesloten of besloten afdeling
Geestelijke verzorging
Eigen badkamer
Eigen toilet
Gezamenlijke woon / eetkamer
Ruime gezamenlijke tuin
Goede bereikbaarheid
Winkels in de buurt

De wereld van mensen met dementie is klein. Daarom staat voor ons het bieden van een thuisgevoel centraal. Dat doen we met een vast zorgteam, dat 24 per dag beschikbaar is. Bewoners plezier in het leven bieden, zit ‘m vooral in de kleine momenten van warmte en verbinding. 

Wie lijdt aan dementie, verliest langzaam grip op het leven. Echt contact met onze bewoners staat daarom voorop. We zien ze, tonen dat ze erbij horen. We weten wie ze waren en wat ze ooit deden.

Voor veel bewoners is samenzijn belangrijk. Meedoen met dingen die in de woonkamer gebeuren. Of soms alleen meebeleven, gewoon kijken naar wat anderen doen. We sluiten aan bij de belevingswereld en gevoelens van de bewoner en stimuleren hen de dingen die ze nog zelf kunnen, zelf te doen. Medewerkers combineren kennis en professionaliteit dan ook met werken vanuit hun hart.

Zorg, behandelteam, vrijwilligers en naasten werken nauw samen, ieders rol en expertise wordt daarbij gerespecteerd en benut. Familieleden en vrienden worden gestimuleerd om af en toe mee te eten of te koken. Het is belangrijk dat ook zij zich thuis voelen bij Amsta. Om familie en vrienden goed te betrekken, geven we eenmaal per twee maanden een nieuwsbrief uit.

De Raak ligt in de wijk Geuzeveld op looppafstand van het Eendrachtspark, waar u met uw naaste lekker kunt wandelen. In de buurt is een levendig winkelcentrum. De Raak is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid. 

Huiselijke sfeer

In De Raak wordt u ondersteund bij het leiden van uw leven zoals u dat voorheen gewend was. Gastvrijheid staat centraal. Familie of vrienden kunnen binnenvallen wanneer zij willen. Blijven eten? Geen probleem. De sfeer is huiselijk en herkenbaar, het gewone leven staat voorop. De omgeving, groepsgrootte en de woon- zorgbegeleiding is er op gericht dat u zo min mogelijk last hebt van de beperkingen ten gevolge van uw ziekte.

Dit is De Raak

Vanuit De Raak: Dagbesteding voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Vanuit De Raak ondersteunen deelnemers aan de dagbesteding LVB onze drie zorglocaties in Amsterdam Nieuw-West. Daar wonen onder andere mensen met dementie en Korsakov. Zo maken de deelnemers bijvoorbeeld koffie en thee, bakken lekkers, sorteren boodschappen of doen mee aan creatieve activiteiten. Heel waardevol voor de bewoners! 

Maar: de boog kan niet altijd gespannen zijn. Daarom is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning, zoals  spelletjes doen, wandelen en knutselen. 

Naast ons zorgteam staan voor u klaar

(als dat nodig is):

 • Specialist Ouderenzorg
 • Psycholoog
 • Ergotherapeut
 • Fysiotherapeut
 • Diëtist
 • Logopedist
 • Maatschappelijk werker
 • Geestelijk verzorger

U kunt gebruik maken van een kapper en pedicure op locatie (dat betaalt u zelf). Ook de tandarts komt op verzoek voor u langs op onze locatie. 

Zorgprofiel en tarieven

U kunt in De Raak in principe terecht met 'Beschermd wonen met intensieve dementiezorg' (ZZP5). Klik hier voor meer informatie over zorgprofielen. 

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Ouderen met dementie, Mensen met een verstandelijke beperking