Meer en Oever

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Groepsgrootte: 6
Vast zorgteam
(Para)medische specialisten
Gesloten of besloten afdeling
Vast aanspreekpunt voor zorg

Voor wie zijn we?

  • Ouderen met dementie

Welke zorg bieden we?

  • Kleinschalig wonen

Persoonsgerichte zorg in huiselijke sfeer

Aan de Geer Ban in Amsterdam Osdorp bevindt zich locatie Meer en Oever, onderdeel van een groter wooncomplex. Hier wonen vierentwintig ouderen met dementie in een huiselijke, veilige en herkenbare omgeving.

Verdeeld over twee etages zijn er vier ruime groepswoningen voor elk zes bewoners. Ieder huis heeft zijn eigen kleur, waardoor de ruimte herkenbaar is voor de bewoners. Naast een gezamenlijke huiskamer heeft iedere bewoner een eigen kamer, die naar eigen smaak kan worden ingericht. Aan de voorkant van het gebouw is een mooi afgeschermd terras.

20-30 Bewoners
Appartementgrootte: 15-20 m2
Groepsgrootte: 6
Vast zorgteam
(Para)medische specialisten
Gesloten of besloten afdeling
Logeren mogelijk
Vast aanspreekpunt voor zorg
Gezamenlijke woon / eetkamer
Inzet vrijwilligers
Gezellige ontmoetingsruimte
Goede bereikbaarheid
Winkels in de buurt
Parkeermogelijkheid
Huisdieren welkom
Participatie bewoners en naasten / Cliëntenraad

Meer en Oever biedt persoonsgerichte zorg in een huiselijke sfeer. We vormen een huishouden met onze bewoners en proberen hen hier zoveel mogelijk bij te betrekken. Dat doen we bijvoorbeeld door samen de was te vouwen, tafels te dekken en eten voor te bereiden. Voor ons staat de bewoner echt centraal. We kijken graag samen met familie hoe de zorg het beste ingericht kan worden voor de bewoner. Een multi-disciplinair team (specialist ouderenzorg, arts, psycholoog, fysiotherapeut, ergotherapeut en het zorgteam) staat voor onze bewoners klaar.

Meer en Oever ligt in de buurt van Osdorpplein, dat allerlei verschillende winkels veel levendigheid biedt. De buurt heeft veel wandelmogelijkheden met het groene gebied rond de Sloterplas op 5 minuten loopafstand. Op de 2 huisjes op de begane grond is een terras aanwezig. De locatie is goed bereikbaar: parkeren is gratis en bus 63 stopt voor de deur

 

Het gewone leven

Bij Meer en Oever staat het gewone leven voorop. Net als thuis kunnen bewoners meebeslissen over wat er wordt gekookt, helpen met het bereiden van de maaltijden en het verrichten van andere huishoudelijke taken zoals het vouwen van de was. De wensen en het dagritme van de bewoners zijn daarbij leidend en er wordt een beroep gedaan op wat men nog kan en wil. Familieleden zijn zeer betrokken bij de bewoners van Meer en Oever. Zij kunnen hun naaste bezoeken wanneer en zo vaak zij maar willen.

Dit is Meer en Oever

Naast ons zorgteam staan voor u klaar

(als dat nodig is):

  • Specialist Ouderenzorg
  • Psycholoog
  • Ergotherapeut
  • Fysiotherapeut
  • Diëtist
  • Logopedist
  • Maatschappelijk werker
  • Geestelijk verzorger

Zorgprofiel en tarieven

U kunt in Meer en Oever in principe terecht met zorgprofiel 'Beschermd wonen met intensieve dementiezorg'; ZZP5 of 7. Klik hier voor meer informatie over zorgprofielen. 

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Ouderen met dementie

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Kleinschalig wonen