De Fagel

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Appartementgrootte: 15-20 m2
Groepsgrootte: 6
Vast zorgteam
Gesloten of besloten afdeling
Gezamenlijke woon / eetkamer

Voor wie zijn we?

  • Ouderen met dementie

Welke zorg bieden we?

  • Kleinschalig wonen

Groepswoningen met een huiselijke sfeer

Midden in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt, grenzend aan de Jordaan, vindt u De Fagel. Een gezellige locatie waar 24 ouderen met dementie veilig kunnen wonen, en zorg ontvangen naar eigen behoefte. De sfeer is huiselijk en iedere bewoner krijgt zoveel mogelijk de ruimte en vrijheid om zichzelf te zijn. Het huis bestaat uit vier groepswoningen voor zes personen verdeeld over 4 etages. Iedere bewoner heeft een eigen kamer. De huiskamer is het centrale punt van elke groepswoning. Hier wordt samen gegeten en gekookt en vinden de dagelijkse activiteiten plaats. De locatie heeft een mooie tuin en een deel van de kamers heeft een eigen balkon.

20-30 Bewoners
(Para)medische specialisten
Geestelijke verzorging
Vast aanspreekpunt voor zorg
Ruime gezamenlijke tuin
Inzet vrijwilligers
Groene omgeving
Participatie bewoners en naasten / Cliëntenraad

Onze zorg

Kwaliteit van leven, dagelijks geluk, zelf kiezen en zoveel mogelijk zelf doen, staan in onze zorg centraal. Want ook al kun je veel niet meer zelf, je kunt wél kiezen hoe je je dag wilt vullen.

Naast een gevoel van veiligheid en geborgenheid willen we onze bewoners met dementie een thuisgevoel geven. Voor veel bewoners is samenzijn belangrijk. Spelletjes doen in de gezellige woonkamer, maar ook samen eten en helpen bij het koken. Meedoen, of soms alleen meebeleven  door gewoon kijken naar wat anderen doen. Iedereen krijgt de ruimte en vrijheid om zichzelf te zijn.

Het kleinschalige karakter van de woningen biedt alle ruimte voor liefdevolle en persoonlijke zorg. Onze bewoners de aandacht geven die zij nodig hebben, daar gaat het om. Maar ook: echt contact maken en leren over het leven van bewoners en wat zij allemaal hebben meegemaakt. Wat daarbij helpt, is dat we werken met een vast en hecht team.

Omgeving

De Fagel bevindt zich in een mooi gerenoveerd pand met een kleine, mooie tuin en ligt in een rustige straat in de Staatsliedenbuurt. Direct om de hoek vindt u het Frederik Hendrik Plantsoen, een charmant en groen buurtpark waar kinderen spelen en verschillende kunstwerken staan. Verder ligt ook de gezellige Jordaan op loopafstand. Iets verder weg, maar in dezelfde buurt, vindt u het Westerpark.

De locatie is goed te bereiken met openbaar vervoer. De halte van tram 3 ligt om de hoek. Parkeren kan in de omgeving. Hier geldt wel het parkeertarief  van Amsterdam West.

Zorgprofiel en tarieven

De Fagel is een kleinschalig woonvoorziening voor mensen met een indicatie voor psychogeriatrische verpleeghuiszorg; zorgprofiel 'Beschermd wonen met intensieve dementiezorg' (Voorheen ZZP 5) of 'Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, met nadruk op begeleiding' (voorheen ZZP 7). Om de veiligheid te kunnen waarborgen van alle bewoners is een BOPZ-verklaring vereist. Klik hier voor meer informatie over de zorgprofielen. 

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

de Fagel

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Ouderen met dementie

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Kleinschalig wonen