Van 't Hofflaan

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Vast zorgteam
Vast aanspreekpunt voor zorg
Gezamenlijke woon / eetkamer
Ruime gezamenlijke tuin
Groene omgeving

Voor wie zijn we?

  • Ouderen met dementie

Welke zorg bieden we?

  • Kleinschalig wonen

Een thuis voor onze bewoners

In de Watergraafsmeer ligt onze locatie Van 't Hofflaan, nieuw opgeleverd in 2015. Hier wonen 66 ouderen met dementie in kleinschalige woongroepen van zes personen. De locatie is gebouwd en ingericht volgens de nieuwste inzichten op het gebied van dementiezorg, waardoor het een zo prettig mogelijk thuis is voor de bewoners. U heeft de privacy van een eigen zit-slaapkamer en een eigen badkamer. De woon- eetkamer en keuken deelt u met uw medebewoners. 

50-75 Bewoners
Groepsgrootte: 6
(Para)medische specialisten
Eigen badkamer
Eigen toilet
Ruim aanbod activiteiten
Inzet vrijwilligers
Goede bereikbaarheid
Winkels in de buurt

Elke woongroep van zes personen vormt een huishouden met vaste begeleiding. De teams werken zoveel mogelijk vanuit ‘belevingsgerichte’ en warme zorg. Echt in contact komen met bewoners staat daarin voorop. Bewoners laten zien dat ze erbij horen, maar ook de geschiedenis van bewoners en weten welke mensen belangrijk voor ze zijn horen daarbij.

Kwaliteit van leven, dagelijks geluk, zelf kiezen en zoveel mogelijk zelf doen staan in onze zorg centraal. Wij bieden onze bewoners graag een echt thuis. Onze bewoners met dementie houden zoveel mogelijk regie over eigen leven. Ze hebben wensen als ieder ander. Het is aan ons om invulling te geven aan de wensen en behoeften van onze bewoners en onze zorg hierop aan te passen. Afhankelijk van wat onze bewoners zelf kunnen en willen.

Want ook al kunt u veel niet meer zelf, u kunt wel kiezen hoe u uw dag wilt invullen. En dat is voor iedere bewoner anders. Uw eigen ritme en wensen zijn staan voorop. Meedoen met dingen die in de woonkamer gebeuren. Of soms alleen meebeleven, gewoon kijken naar wat anderen doen. Als u bijvoorbeeld liever wat later opstaat en ontbijt, dan is dat geen probleem.

Een activiteiten therapeut en welzijnsmedewerkers richten zich specifiek op het invullen van uw (kleine en grote) wensen. Denk aan voorlezen, een spelletje doen, samen zingen, een ritje op de duo-fiets of het prikkelen van de zintuigen met onze 'belevenistafel'.

De van 't Hofflaan wordt uw thuis. Familie en vrienden zijn daarom altijd welkom en participatie wordt gestimuleerd. Goede communicatie en interactie met familie en naasten vinden we erg belangrijk. Dit doen we door in gesprek te gaan, maar bijvoorbeeld ook door middel van Familienet (www.familienet.nl): een een besloten social media platvorm voor de zorg, familie en bewoners.

De van 't Hofflaan ligt in de Amsterdamse Watersgraafsmeer: een rustige en mooie buurt met veel groen. Zo is Park Franckendeal om de hoek: ideaal voor een mooie wandeling. Verder is er een mooie en ruime gezamenlijke tuin waar kippen en konijnen worden gehouden.

De locatie is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer: vlakbij een afrit van de A10 en halte van tram 19.

In de van 't Hofflaan zijn huiselijkheid  en samenzijn belangrijk. Elke woongroep van zes personen vormt een huishouden met vaste begeleiding. Als u in de Van 't Hofflaan komt wonen, dan kunt u als u dat wil meedraaien in de verschillende activiteiten, waaronder koken en de was doen. Uw eigen ritme en wensen zijn het belangrijkste. Als u bijvoorbeeld liever wat later opstaat en ontbijt, dan is dat geen probleem.

Familie, vrienden en vrijwilligers

De van 't Hofflaan wordt uw thuis, dus uw familie en vrienden zijn altijd welkom. We zien daardoor dat er ook tussen de naasten van onze bewoners vaak vriendschappen ontstaan. Voor speciale evenementen of activiteiten hebben we hulp van verschillende vrijwilligers. Zij helpen ook bij het onderhoud van de prachtige tuin, de verzorging van de kippen en konijnen, en wandelen wekelijks met bewoners naar het buurtcentrum voor een gymsessie.

Neem een kijkje in onze mooie locatie!

Zorgprofiel en tarieven

U kunt in de Van 't Hofflaan in principe terecht met zorgprofiel 'Beschermd wonen met intensieve dementiezorg' of 'Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, nadruk op begeleiding': ZZP5 en ZZP7. Lees hier meer over zorgprofielen. 

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Ouderen met dementie

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Kleinschalig wonen