linkedin facebook twitter youtube arrow-left cross search phone user menu house location pointer double-arrow double-arrow-back gallery klok mensen hulp dokter play-button icon-mail icon-google-plus download link Karaad

Wonen in een verpleeghuis voor ouderen met dementie

Beschermde omgeving, liefdevolle zorg, veel faciliteiten

wonen in verpleeghuis voor ouderen met dementie in Amsterdam (verzorgingshuis)

Zoekt u een beschermde en liefdevolle omgeving, maar ook de reuring en faciliteiten van een groter verpleeghuis? Dan bent u van harte welkom in één van onze verpleeghuizen. Ook binnen deze grotere locaties bieden we kleinschalige zorg aan ouderen met dementie. 

 

Het voordeel van wonen in een verpleeghuis

Voor een groeiend aantal ouderen met dementie is wonen in het verpleeghuis een prettige woonvorm. In het huis vindt u niet alleen een beschermde omgeving, maar ook tal van faciliteiten, zoals een mooie tuin, een atrium of een restaurant, waar u andere bewoners en familieleden kunt ontmoeten.

Gezellig samen of rustig alleen in een beschermde omgeving

Even de was opvouwen, samen afwassen of gewoon de kamer gezellig maken. Soms kunnen de alledaagse dingen u weer prettige herinneringen aan vroeger of thuis bezorgen. Niets is verplicht, maar als u het leuk vindt, nodigen we u uit om mee te doen.

Ook samen eten is een mooi moment van de dag. Het bereiden van het eten maken we zo huiselijk mogelijk. Volgt u een bepaald dieet? Of eet u liever op uw eigen kamer? We houden graag rekening met uw wensen. Net als thuis kunnen uw familieleden gezellig met u mee-eten.

Uw dag bij Amsta in Amsterdam

Prettig de dag doorbrengen. Voor de één is dat een krantje lezen of televisiekijken, voor de ander is dat een wandelingetje of een harinkje halen op de markt. We begrijpen goed dat alles wat u zelf nog kunt doen, ook zelf wílt doen. Daarom ondersteunen we u waar nodig. Kunt u bijvoorbeeld de boodschappen voor het ontbijt nog zelf halen bij de supermarkt? Of heeft u liever dat wij het regelen? Wij houden rekening met uw mogelijkheden en uw wensen.

Met het voortschrijden van de dementie worden uw wensen en uw mogelijkheden helaas minder. In overleg met uw naasten kijken we waar u nog blij van wordt. Samen met uw naasten en onze vrijwilligers proberen we dat mogelijk te maken. We besteden aandacht aan beweging en buitenlucht, maar er is ook tijd voor muziek en creativiteit.

Dementie: gespecialiseerde zorg in het verpleeghuis

Onze verpleeghuizen zijn speciaal ingericht om u als bewoner met dementie goed te verzorgen en begeleiden. Naast de dagelijkse professionele zorg staan er gespecialiseerde geriatrische artsen, fysiotherapeuten en ergonomen voor u klaar die u kunnen ondersteunen.

Welk verpleeghuis past bij u?

Amsta heeft in Amsterdam meerdere verpleeghuizen waar we specialistische zorg bieden aan ouderen met dementie. Beschermd of iets vrijer, welke plek past het beste bij u? Samen met uw familie of mantelzorger gaan we graag met u in gesprek.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact