Vondelstede

Vondelstede

Vondelstede

Anna van den Vondelstraat 30
1054 GZ Amsterdam

infovondelstede@amsta.nl Bekijk op kaart »

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
50-75 Bewoners
Vast aanspreekpunt voor zorg
Ruime gezamenlijke tuin
Gezellige ontmoetingsruimte
Groene omgeving

Voor wie zijn we?

  • Ouderen met dementie
  • Mensen met lichamelijke beperkingen

Welke zorg bieden we?

  • Wonen in een verpleeghuis

Helemaal vernieuwd

Na een grondige renovatie biedt Vondelstede een welkom thuis en moderne faciliteiten aan alle bewoners. Met het Vondelpark om de hoek is Vondelstede gelegen in een prachtige omgeving.

Appartementgrootte: 20-25 m2
Groepsgrootte: 7-10
Vast zorgteam
(Para)medische specialisten
Geestelijke verzorging
Eigen badkamer
Eigen toilet
Gezamenlijke woon / eetkamer
Ruim aanbod activiteiten
Inzet vrijwilligers
Gezellige ontmoetingsruimte
Goede bereikbaarheid
Winkels in de buurt
Participatie bewoners en naasten / Cliëntenraad

Als bewoner van Vondelstede beslist u zelf welke verzorging en begeleiding u wenst. We bieden persoonlijke en liefdevolle zorg, waarbij we goed kijken naar uw behoeften, wensen en mogelijkheden. De samenwerking daarbij met uw naasten en familie vinden wij erg belangrijk.

Met het Vondelpark om de hoek, ligt Vondelstede in een prachtige omgeving. De locatie is goed te bereiken met openbaar vervoer; bus/tramhaltes zijn op de Overtoom en de Eerste Constantijn Huygenstraat.

Zoveel mogelijk thuis

Wie er binnenstapt voelt het meteen: Vondelstede is geen doorsnee huis. De warme en fijne sfeer geven bewoners een 'thuisgevoel'. In de ontmoetingsruimte zijn bewoners, familie en naasten van harte welkom voor een kopje koffie of om op de piano te spelen.

Zorg en begeleiding op maat

De visie van Vondelstede is: de bewoner heeft regie over het eigen leven, met wat extra zorg waar nodig. En dat is voor iedere bewoner anders.

  • De begane grond en 1e verdieping is speciaal ingericht voor mensen met een lichamelijke beperking. De bewoners zijn graag zo zelfstandig mogelijk. De zorg wordt op ieder individu afgestemd. Koken kan in de keuken van de gezamenlijke huiskamer. Bewoners kunnen meedoen aan centrale of afdelingsactiviteiten. We nodigen familie, vrienden en naasten ook van harte uit om mee te doen.
  • Op de 2 e, 3 e en 4 e verdieping bieden we een veilige omgeving aan mensen met dementie. 7 of 8 ouderen wonen samen in een groepswoning. Iedere bewoner heeft een eigen kamer met sanitair en verblijft overdag vaak in de gemeenschappelijke huiskamer. Daar vullen bewoners samen de dag in op een prettige manier.

Een voorspelbare dagstructuur en activiteiten in de huiselijke omgeving - samen koken, eten en een spelletje doen - is voor de meeste bewoners fijn. Zo’n herkenbaar dagritme biedt hen comfort en een prettige dag. Maar het is geen keurslijf: we kijken naar wat iedere individuele bewoner nodig heeft. We hechten veel waarde aan samenwerking en samenspraak met familie en naasten.

Mooie eigen kamers en een gezamenlijke huiskamer

In Vondelstede heeft iedere bewoner een gecombineerde woon/slaapkamer met badkamer en toilet van 24 m2. Daarnaast zijn er op iedere afdeling één of twee gezamenlijke huiskamers. De ruime serre of balkon die aan de huiskamer grenst, geeft een gevoel van buiten.

Bij het Vondelpark

De ligging van het huis, tussen het Vondelpark en de Overtoom in de statige Anna van den Vondelstraat, maakt het tot een bijzondere plek.

“Vondelstede: In het hart van Amsterdam en toch dicht bij de natuur.”

Faciliteiten en diensten

  • Prachtige wandeltuin
  • Multidisciplinair behandelteam
  • Fijne ontmoetingsplek
  • Uitgebreid ontspannings- en activiteitenprogramma
  • Ruimte voor de kapper en pedicure

Zorgprofiel en tarieven

Om in Vondelstede te kunnen wonen heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg).

Voor informatie over de wachttijd voor Vondelstede of hulp en advies bij het aanvragen van een indicatie kunt u contact opnemen met ons Cliënten Service Bureau via 020 589 00 50 of adviesenplaatsing@amsta.nl.

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Ouderen met dementie, Mensen met lichamelijke beperkingen

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Wonen in een verpleeghuis