linkedin facebook twitter youtube arrow-left cross search phone user menu house location pointer double-arrow double-arrow-back gallery klok mensen hulp dokter play-button icon-mail icon-google-plus download link Karaad

Werken aan herstel en revalidatie bij Amsta

De juiste zorg na uw ziekenhuisopname

Herstel- en revalidatiezorg bij Amsta in Amsterdam

Een ziekenhuisopname kan heel ingrijpend zijn. U heeft na een behandeling of operatie al uw energie nodig om te herstellen. Bij Amsta in Amsterdam bieden we u de juiste zorg en behandeling voor herstel en revalidatie. Zo komt u verder op krachten, leert u weer veilig  bewegen en bereidt u zich voor op de terugkeer naar uw eigen vertrouwde thuis.

 

Aandacht voor uw revalidatie en herstel

U kunt voor uw revalidatie terecht bij onze herstelafdeling binnen locatie De Poort in Amsterdam. Bent u al ontslagen uit het ziekenhuis, maar wilt u alsnog revalideren? Dan kan uw huisarts u aanmelden voor herstel en revalidatie bij Amsta.

Persoonlijke begeleiding voor uw herstel

Revalidatie is niet eenvoudig. Het is een individueel proces dat bij de een sneller verloopt dan bij de ander. Het vraagt veel inspanning en motivatie om het te laten slagen. Maar u hoeft het niet alleen te doen. U krijgt bij uw verblijf bij Amsta namelijk een persoonlijk begeleider toegewezen.

De persoonlijk begeleider wijst u de weg en is er voor al uw vragen over uw revalidatie en de zorgverlening. Uw begeleider maakt deel uit van een hecht team met zorgprofessionals, paramedici en specialisten van ons Behandel Advies Centrum. Zo bent u altijd verzekerd van de juiste revalidatiezorg.

Zo ziet uw verblijf bij Amsta herstel en revalidatie eruit

  • Uw eerste week bij ons
    Op de eerste dag bij Amsta krijgt u een intakegesprek en is er een lichamelijk onderzoek. U maakt kennis met de fysiotherapeut en de ergotherapeut die samen met u het revalidatieplan vaststellen. Als het nodig is, ontmoet u ook de andere teamleden, zoals de diëtist, maatschappelijk werker of psycholoog. Vervolgens gaat u met het revalidatieteam direct aan de slag. 
  • Het vervolg van uw revalidatie
    In de vervolgweken krijgt u alle herstelzorg die u nodig heeft om verder op krachten te komen. U leert weer veilig te bewegen en bereidt zich voor om weer terug te gaan naar huis. De leden van het revalidatieteam werken onderling nauw samen bij de uitvoering van uw revalidatieplan. Zij evalueren uw situatie regelmatig in een multidisciplinair overleg.

Meer vormen van tijdelijk verblijf

Amsta biedt in Amsterdam ook tijdelijk verblijf, zorg en behandeling voor:

  • kwetsbare ouderen die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen
  • ouderen met een delier
  • ouderen voor wie een nader onderzoek naar de cognitieve vermogens nodig is
  • ouderen in de laatste fase van hun leven (palliatieve zorg)  

Uw revalidatie en herstel in stappen op www.stappenouderenherstel.nl

Er komt een hoop kijken tijdens herstel of revalidatie.
De website stappenouderenherstel.nl is er voor u om het hele zorgproces inzichtelijker te maken.
Zo weet u wat er op uw pad komt tijdens uw herstel of revalidatie.

Heeft u een plek nodig om te herstellen en te revalideren? Neem gerust contact met ons op.

Ook kunt u hier alvast onze welkomstbrochure voor Amsta Herstel bekijken.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact