Verhalen van Amstadammers
Ramses Shaffy blijft inspireren
Zondag 1 december is het 10 jaar geleden dat Ramses Shaffy overleed. Een bijzonder mens en groots artiest die nog steeds vele zangers, acteurs en mensen inspireert. Zijn laatste jaren bracht hij door in het Dr. Sarphatihuis van Amsta, midden in zijn geliefde Amsterdam.
Ramses Shaffy leed aan Korsakov – door hemzelf altijd de ‘ziekte van Gorbatsjov’ genoemd. In het Dr. Sarphatihuis kon hij zichzelf blijven. Hij hield zijn humor, bespeelde zijn geliefde piano, maakte ommetjes in de Plantagebuurt en hield contact met zijn vrienden en de stad. En trok met muzikant Gerard Alderliefste er nog regelmatig op uit voor optredens door het hele land.
Avonturen met Ramses Shaffy
Gerard Alderliefste bezorgde Ramses Shaffy een laatste gedenkwaardige toegift op zijn carrière. Naast hun optredens namen ze in 2005 zelfs een nieuwe duet-versie van het bekende Shaffy-nummer Laat me op. Over zijn tijd met Ramses bracht Alderliefste deze week het boek ‘Mijn avonturen met Ramses Shaffy’ uit.
En eerder dit jaar kwam het lied 'Deze dag komt nooit meer terug' uit. Een ode aan Ramses Shaffy en dat je vooral moet genieten van het moment. De clip is opgenomen met bewoners in het Dr. Sarphatihuis.
Ode aan Ramses Shaffy - Deze dag komt nooit meer terug
Expertisecentrum Korsakov
Amsta heeft veel kennis over zorg voor mensen met Korsakov. We vinden dat als je deze hersenbeschadiging hebt opgelopen dat we mensen zo veel mogelijk vrijheid en regie moeten kunnen geven. Daarom bieden we naast zorg en een thuis, ook een werkplaats voor dagbesteding en een app om je eigen dag te organiseren.