linkedin facebook twitter youtube arrow-left cross search phone user menu house location pointer double-arrow double-arrow-back gallery klok mensen hulp dokter play-button icon-mail icon-google-plus download link Karaad

Dagbesteding voor senioren

Een fijne manier om de dag door te brengen

Dagbesteding

Woont u thuis in Amsterdam, maar vindt u het moeilijk om op een goede manier uw dag door te brengen? Wilt u graag mensen ontmoeten en wat vaker de deur uitgaan? Of willen de mensen die u overdag ondersteunen, even wat tijd voor zichzelf? Dan is de dagbesteding op De Schutse of Ontmoetingscentrum De Keyzer in Amsterdam iets voor u.

 

Dagbesteding voor ouderen

Dagbesteding, ook wel dagbehandeling of dagverzorging genoemd, is bedoeld voor ouderen (met of zonder dementie) die zelfstandig wonen. U komt een of meer dagen per week overdag naar Amsta. We stellen voor u een zorgplan op met daarin een persoonlijk dagprogramma.

Activiteiten op de dagbesteding

Op onze dagbestedingslocaties in Amsterdam bieden wij u activiteiten die gericht zijn op het trainen van uw dagelijkse vaardigheden, uw geheugen en het onderhouden van sociale contacten. Tussen de activiteiten door drinken we samen koffie en lunchen we.

Welke activiteiten?

  • Geheugentraining
  • Gespreksgroepen
  • (Groep)beweegactiviteiten
  • Creatieve activiteiten
  • Bakken
  • Themadagen

Waar en wanneer?

Dagbesteding voor senioren wordt aangeboden op de volgende locaties van Amsta in Amsterdam.

  • Ontmoetingscentrum De Keyzer: ma t/m vrij: 9.30 -16 uur
  • Dagbesteding De Schutse: di t/m vrij: 9.30 -16 uur

Indicatie voor dagbesteding

Voor deelname aan de activiteiten van de dagbesteding is een Wmo-indicatie (Wet maatschappelijke ondersteuning) nodig. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente Amsterdam. Het (sociaal) wijkteam en de medewerkers van Amsta kunnen u helpen bij de aanvraag voor dagbesteding.

Aanmelden voor dagbesteding

Bent u geïnteresseerd in dagbesteding voor uzelf of een naaste? Aanmelden kan via het Cliënten Service Bureau. Het CSB is bereikbaar via 020 589 00 50. U kunt ook eerst een rondleiding aanvragen op de locatie.

Na aanmelding vindt er een intakegesprek plaats waarbij we samen met u en uw naaste de mogelijkheden en wensen bespreken. Het Cliënten Service Bureau kan u ook informeren over de aanvraag van een indicatie voor (specialistische) dagbesteding.

Op deze locaties biedt Amsta zorg voor Dagbesteding voor ouderen:

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact