De Beusemaecker

Een veilige en beschermde woon- en leefomgeving

De Beusemaecker

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Groepsgrootte: 6
Gesloten of besloten afdeling
Vast aanspreekpunt voor zorg
Gezamenlijke woon / eetkamer
Ruim aanbod activiteiten

Voor wie zijn we?

  • Mensen met Korsakov
  • Jonge mensen met dementie

Welke zorg bieden we?

  • Kleinschalig wonen

De Beusemaecker

In Amsterdam Geuzenveld, vlakbij de Haarlemmerweg is De Beusemaecker gevestigd. In deze locatie wonen 48 mensen met dementie of het syndroom van Korsakov in woongroepen van zes personen. De Beusemaecker is aangesloten bij het Expertisecentrum jonge mensen met dementie van Amsta.

30-50 Bewoners
Appartementgrootte: 15-20 m2
(Para)medische specialisten
Geestelijke verzorging
Inzet vrijwilligers
Oefenruimte
Goede bereikbaarheid
Winkels in de buurt
Participatie bewoners en naasten / Cliëntenraad

Onze zorg

De Beusemaecker biedt gespecialiseerde zorg voor jonge mensen met dementie en mensen met Korsakov. Zorg in een huiselijke omgeving en met zoveel mogelijk regie over het eigen leven. U beslist bijvoorbeeld samen met uw medebewoners wat er wordt gegeten. U helpt bij het koken en bereiden van de maaltijden, en u doet gezamenlijk andere huishoudelijke klussen. Uw begeleiders houden daarbij rekening met uw wensen en dagritme.

U wordt op De Beusemaecker behandeld en begeleid door een gespecialiseerd behandelteam. Zij zorgen ervoor dat u de begeleiding en zorg krijgt die passen bij uw klachten en eventuele gedragsproblemen. Een vaste structuur is daarbij vaak erg belangrijk.

Vanwege de relatief jonge leeftijd van de bewoners is er op de Beusemaecker veel aandacht voor beweging en een zinvolle dagbesteding. Fietsen, wandelen, bewegen op muziek en fitness maken deel uit van het vaste programma.

Goede samenwerking en contact met uw familie vinden wij erg belangrijk. Zodat u bijvoorbeeld een weekendje kan logeren bij familie of uit eten kan met de kinderen.   

 

De Beusemaecker is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer (bus 21, 192 en tram 13). Enkele kleine stadsparken en een winkelcentrum (Lambertus Zijlplein) bevinden zich op loopafstand.

Zorg die past bij uw situatie en leeftijd

De Beusemaecker is een veilige en beschermde woon- en leefomgeving voor (jonge) mensen met dementie en mensen met het syndroom van Korsakov. De zorg wordt zorgvuldig op uw situatie en leeftijd afgestemd. Zo wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan beweging. Fietsen, wandelen, bewegen op muziek en fitness maken deel uit van het vaste programma. De Beusemaecker heeft een eigen fitnessruimte.

Thuisgevoel

De Beusemaecker heeft acht groepswoningen voor elk zes bewoners. U heeft een eigen zit-slaapkamer met balkon en u kunt verder gebruikmaken van de gezamenlijke woonkamer en keuken. De sfeer is die van een echt huishouden waarin samen wordt gekookt, gegeten en kleine huishoudelijke klusjes worden gedaan. 

Open voor iedereen

Amsta heeft als organisatie ook gemeenschappelijke uitgangspunten. Zoals aandacht en respect voor elkaar. Bij Amsta kunt u rekenen op persoonlijke, professionele, praktische en liefdevolle zorg. En daarbij staan we open voor iedereen, ongeacht geaardheid, cultuur, religie of levensbeschouwing. De Beusemaecker heeft ook een multiculturele woongroep voor vrouwen. Met speciale aandacht voor religie, eten, cultuur.  Ook is de Beusemaecker één van de Roze Loperlocaties van Amsta. 

Diensten en faciliteiten

  • Aangesloten bij expertisecentrum jonge mensen met dementie
  • Dakterras met mogelijkheid tot tuinieren
  • Inpandige gespecialiseerde dagbesteding

Dagbesteding de Jutterij

Voor jonge mensen met dementie is een zinvolle dagbesteding erg belangrijk. Daarom is in het gebouw van De Beusemaecker ook De Jutterij gevestigd. Hier kunt u  terecht voor sport en beweging, hersentraining en andere creatieve activiteiten. De Jutterij wordt ook bezocht door mensen die nog zelfstandig wonen.

Zorgprofiel en tarieven

Voor wonen in De Beusemaecker is in principe zorgprofiel 'Beschermd wonen met intensieve dementiezorg' (Voorheen ZZP 5) of 'Beschermd wonen met zeer intensieve zorg, met nadruk op begeleiding' (voorheen ZZP 7) vereist. Klik hier voor meer informatie over de zorgprofielen. 

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Mensen met Korsakov, Jonge mensen met dementie

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Kleinschalig wonen