De Jutterij

Voor jonge mensen met dementie en mensen met Korsakov

De Jutterij

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Vast zorgteam
Ruim aanbod activiteiten
Inzet vrijwilligers
Goede bereikbaarheid

Voor wie zijn we?

  • Jonge mensen met dementie
  • Mensen met Korsakov

Welke zorg bieden we?

  • Dagbesteding

Dagbesteding afgestemd op uw mogelijkheden

Heeft u al op jongere leeftijd te maken met dementie en zoekt u naar een manier om uw dagen prettig door te brengen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die De Jutterij biedt. Ook als u Korsakov heeft, bent u van harte welkom. 

Vast zorgteam
Ruim aanbod activiteiten
Inzet vrijwilligers
Goede bereikbaarheid

Fijne activiteiten met leeftijdgenoten

Voor jonge mensen met dementie is een zinvolle dagbesteding erg belangrijk. De Jutterij is een centrum voor dagbesteding en zit in het gebouw van Amsta locatie De Beusemaecker. De Jutterij biedt specialistische ondersteuning voor mensen met dementie die jonger zijn dan 65 jaar en is aangesloten bij het Amsta Expertisecentrum jonge mensen met dementie.

Samen met leeftijdsgenoten neemt u deel aan diverse activiteiten zoals wandelen, geheugentraining, bewegen op muziek, spelletjes doen en creatieve middagen. U hoeft natuurlijk niet verplicht mee te doen aan de activiteiten. Als u liever rustig een kopje koffie drinkt, de krant leest of uw eigen hobby wilt uitvoeren, kan dat ook. 

De Jutterij biedt ook activiteiten voor mensen met Korsakov. 

Oefenen met vaardigheden

We besteden ook aandacht aan activiteiten die verschillende vaardigheden trainen zoals koken, huishoudelijk werk, licht productiewerk en werken met de computer.  De Jutterij heeft ook een mooi dakterras met grote moestuin waar u onder begeleiding zelf groenten kunt kweken.

Wandelen in Amsterdam Nieuw West tijdens de dagbesteding op De Jutterij.
De Jutterij
Wandelen in Amsterdam Nieuw West tijdens de dagbesteding op De Jutterij.

Begeleiding door professionele medewerkers

Dagbesteding De Jutterij biedt de mogelijkheid om één of meer dagen per week deel te nemen aan een zinvol en gestructureerd dagprogramma. U krijgt begeleiding van professionele medewerkers ondersteund door vrijwilligers.

Aanmelding en indicatie

De Jutterij biedt gespecialiseerde dagbesteding met hoog intensieve begeleiding. Om in aanmerking te komen heeft u een indicatie nodig via wijkzorg. Op basis van het indicatieadvies volgt een beschikking die door de gemeente wordt afgegeven. De Jutterij kan helpen met de  indicatieaanvraag.

Dagbesteding bij de Jutterij

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Jonge mensen met dementie, Mensen met Korsakov

Meer informatie over

Dagbesteding