linkedin facebook twitter youtube arrow-left cross search phone user menu house location pointer double-arrow double-arrow-back gallery klok mensen hulp dokter play-button icon-mail icon-google-plus download link Karaad

Wonen in een verpleeghuis voor mensen met Korsakov

Zorg, begeleiding en ruimte om jezelf te kunnen zijn

Wonen in een verpleeghuis met het syndroom van Korsakov in Amsterdam

Bij Amsta is iedereen met het syndroom van Korsakov welkom. U kunt onder meer terecht in twee van onze verpleeghuizen in Amsterdam: De Poort en Dr. Sarphatihuis. Op deze grotere locaties hebben we gespecialiseerde afdelingen voor mensen met Korsakov.

 

Ruimte om uzelf te zijn

Binnen de twee Amsterdamse verpleeghuizen krijgt u de zorg en begeleiding die u nodig heeft, maar ook de ruimte om uzelf te kunnen zijn. Onze Korsakov-zorg is altijd op maat. We stimuleren u om te doen wat u nog zelf kunt. En als het mogelijk is, leren we u de vaardigheden voor de stap naar zelfstandig(er) wonen. Soms kunt u namelijk op termijn doorstromen naar een zelfstandiger woonvorm. 

Verpleeghuiszorg voor mensen met Korsakov

  • In De Poort (Amsterdam West) wonen in vier verschillende units in totaal 42 bewoners met Korsakov, vaak met psychiatrische of somatische problematiek of forse cognitieve schade. Hier bieden we specialistische activiteiten als onderdeel van behandeling en begeleiding. Deze activiteiten vinden plaats op de Werkplaats en op de woning zelf, in de Remise. Vanaf voorjaar 2021 is er ook een gesloten unit, waar de focus ligt op diagnostiek en het opstellen van het woon-begeleidingsprofiel.
  • In het Dr. Sarphatihuis (Amsterdam Centrum) wonen 14 bewoners die zorg en begeleiding nodig hebben op de open afdeling Kattenburg 4. Hier bieden we een dagelijkse basisstructuur met individuele en groepsactiviteiten.

Gespecialiseerde zorg bij Korsakov

In ons Korsakov-team werken begeleiders, medici (zoals de specialist ouderengeneeskunde en GZ-psycholoog) en paramedici (zoals een geestelijk verzorger en een fysiotherapeut) nauw samen. Zij delen een schat aan kennis en ervaring. Samen zorgen zij ervoor dat u de beste zorg en behandeling krijgt.

Meer informatie over ons expertisecentrum Korsakov

Wilt u meer weten over onze ondersteuning en zorg bij Korsakov? Lees er alles over op de pagina over ons expertisecentrum Korsakov.

Op deze locaties biedt Amsta zorg voor Wonen in een verpleeghuis:

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact