Vrolikhuizen

Vrolikhuizen

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Vast aanspreekpunt voor zorg
Gezamenlijke woon / eetkamer
Inzet vrijwilligers
Winkels in de buurt

Voor wie zijn we?

  • Ouderen met langdurige psychiatrische problemen
  • Mensen met lichamelijke beperkingen

Welke zorg bieden we?

  • Kleinschalig wonen

Leven zoals u dat wenst

Midden in Amsterdam Oost, op loopafstand van het Oosterpark, is de locatie Vrolikhuizen gevestigd. Hier wonen 12 ouderen met een combinatie van sociale, psychiatrische en somatische zorgvragen in twee groepswoningen.

Vast aanspreekpunt voor zorg
Gezamenlijke woon / eetkamer
Inzet vrijwilligers
Winkels in de buurt

Kleinschaligheid en huiselijkheid zijn sleutelwoorden in Vrolikhuizen. De medewerkers begeleiden u in het leiden van het leven zoals u dat wenst. Met uw eigen gewoontes, voorkeuren en gebruiken.

Alle bewoners in Vrolikhuizen beschikken over een eigen zit/slaapkamer. Daarnaast deelt u samen met uw medebewoners de woonkamer, keuken en buitenruimte. U vormt met uw medebewoners een huishouden waarin u zelf bedenkt wat er gegeten wordt, helpt met koken, tafel dekken en afwassen. Voor uw familie en vrienden staat de deur altijd open. Een tot twee keer per jaar is er een familiedag.

Een huis in de buurt

Vrolikhuizen is ingebed in de wijk, waarbij u gebruik kunt maken van de voorzieningen in de buurt. De Dappermarkt, het Oosterpark en veel gezellige horecagelegenheden zijn op loopafstand te bereiken. Er is ook regelmatig wat te beleven. Een boottochtje over de grachten, een huisbarbecue, uit eten bij de Javaan of met z’n allen naar het buurthuis De Kastanjehof.

Zorgprofiel en tarieven

U kunt in Vrolikhuizen in principe terecht met zorgprofiel 'Beschermd wonen met intensieve verzorging en verpleging' of  'Beschermd wonen met zeer intensieve verzorging, vanwege specifieke aandoeningen, met de nadruk op begeleiding'; ZZP6 of 7. Lees hier meer over zorgprofielen. 

Komt u met een zorgprofiel vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) op de locatie Vrolikhuizen wonen? Dan wordt uw indicatie als volgt verzilverd. In plaats van zorg in natura, ontvangt u een Volledig Pakket Thuis (VPT). In de zorg die u van ons ontvangt verandert niets. Vanuit het zorgprofiel wordt alle zorg en begeleiding betaald. Wel betaalt u ook huur voor het appartement bij Amsta. Daarom wordt er naast een zorgovereenkomst, ook een huurovereenkomst met u afgesloten. Voor de hoogte van de eigen bijdrage, verwijzen wij u naar het CAK.

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Kleinschalig wonen