Schinkelhoek

Schinkelhoek

Schinkelhoek

Derde Schinkelstraat 45
1075 TK Amsterdam

CSB@amsta.nl Plan je route »
Print deze pagina

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Schinkelhoek

Derde Schinkelstraat 45
1075 TK Amsterdam

CSB@amsta.nl Bekijk op kaart »

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
10-20 Bewoners
Appartementgrootte: 15-20 m2
Groepsgrootte: 10-12
Vast zorgteam
Gezamenlijke woon / eetkamer

Voor wie zijn we?

  • Mensen met een verstandelijke beperking

Welke zorg bieden we?

  • Kleinschalig wonen

Zoveel mogelijk eigen regie in Schinkelhoek

Aan de kade van de Schinkel in Amsterdam Zuid bevindt zich de locatie Schinkelhoek voor jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking in verschillende gradaties.

10-20 Bewoners
Appartementgrootte: 15-20 m2
Groepsgrootte: 7-10
Vast zorgteam
Gezamenlijke woon / eetkamer

De Schinkelhoek ligt op de hoek van Derde Schinkelstraat en de Schinkelkade, in de Schinkelbuurt. De woning ligt vlakbij het Vondelpark, de Overtoom en de Hoofddorppleinbuurt. Het is een kleine oude stadswijk. Dat heeft veel charme, maar het betekent ook dat het een buurt is met weinig groen en geen parkeervoorzieningen. Voor de deur is het betaald parkeren op de openbare parkeerplaatsen van stadsdeel Zuid. De Schinkelhoek heeft zelf geen parkeermogelijkheden.

Schinkelhoek telt 19 bewoners verdeeld over drie groepswoningen. Samen zorgen wij voor een gezellige en veilige thuisomgeving, waarin de bewoner centraal staat. Met zoveel mogelijk eigen regie over hun leven en over hoe hun omgeving eruitziet. De begeleiders hebben oog voor hun wensen en behoeften en houden daarbij rekening met de beperking van bewoners. Elke bewoner is uniek en mag zichzelf zijn. Iedereen is welkom en er wordt rekening gehouden met elkaar. Belangrijk is dat de betrokkenheid van het sociale netwerk wordt gezien, gewaardeerd en gerespecteerd.  De sfeer op de Schinkelhoek is warm, welkom en huiselijk.

Faciliteiten

Schinkelhoek bestaat uit 3 groepswoningen die met elkaar verbonden zijn. Elke woning heeft een gezamenlijke huiskamer, badkamer en toilet. Er zijn twee binnentuinen. Verder is er tussen de slaapkamers een kleine buitenruimte.

Ligging en voorzieningen

Schinkelhoek ligt op de hoek van Derde Schinkelstraat en de Schinkelkade. De woning ligt vlakbij het Vondelpark, de Overtoom en de Hoofddorppleinbuurt.

Zorgprofiel

Voor verblijf in Schinkelhoek is een indicatie voor ZZP4, ZZP5, ZZP6 of ZZP7 vereist. Lees hier meer over de zorgprofielen.

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Mensen met een verstandelijke beperking

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Kleinschalig wonen