Ritzema Bos

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
75-100 Bewoners
Appartementgrootte: 30-40 m2
Eigen badkamer
Eigen toilet
Eigen keuken(blok)

Voor wie zijn we?

 • Mensen met een verstandelijke beperking
 • Ouderen met langdurige psychiatrische problemen
 • Mensen met lichamelijke beperkingen

Welke zorg bieden we?

 • Begeleid wonen met 24-uurszorg

Leven op stadse wijze

Het gebouw van Ritzema Bos bestaat uit vier etages met in totaal 80 studio’s en is gebouwd en ingericht volgens de nieuwste inzichten op het gebied van zorg en wonen. De studio’s hebben een eigen balkon/tuin, keuken, badkamer en toilet. Daarnaast is er op elke etage een gezellige ontmoetingsruimte om samen te koken en te eten.

(Para)medische specialisten
Wasmachineaansluiting
Vast aanspreekpunt voor zorg
Gezamenlijke woon / eetkamer
Ruime gezamenlijke tuin
Ruim aanbod activiteiten
Inzet vrijwilligers
Gezellige ontmoetingsruimte
Groene omgeving
Goede bereikbaarheid
Parkeermogelijkheid

Soms brengt het leven mensen in een situatie waarin zelfstandig functioneren niet langer gaat. Als ondersteuning door naasten niet meer voldoende is, kunnen mensen voor wonen, zorg en welzijn terecht bij Ritzema Bos. We bieden professionele, persoonlijke en liefdevolle zorg die past  bij de wensen en behoeften van elke individuele bewoner. Vrijheid, zelfbeschikking, meedenken en meedoen staan daarin centraal. Zodat bewoners zich echt thuis voelen op de locatie.

In de Ritzema Bos woont u in een eigen studio met een eigen huisnummer, met voorzieningen en zorgmedewerkers dichtbij. Bij Amsta vinden we het belangrijk dat u de regie houdt en dus zelf keuzes kunt maken. U kunt bepalen welke zorg en hulp u nodig heeft en hoe u wilt leven. Onderdeel uitmaken van de Amsterdamse samenleving en de gezellige buurt. Dit alles noemen we ‘leven op stadse wijze’ bij Amsta. We staan open voor iedereen, ongeacht geaardheid, religie of levensbeschouwing.

 

Ritze Bos ligt midden in de wijk Jeruzalem, in de buurt Watergraafsmeer. Een rustige en groene buurt, vlak bij winkels en openbaar vervoer. Vlakbij vindt u Park Frankendael, leuk voor mooie wandeling of een bezoek aan de maandelijkse biologische markt.

In de buurt is voldoende parkeermogelijkheid en tram 19 stopt om de hoek.

Leven op stadse wijze

In de Ritzema Bos woont u in een eigen studio met een eigen huisnummer, met voorzieningen en zorgmedewerkers dichtbij. Bij Amsta vinden we het belangrijk dat u de regie houdt en dus zelf keuzes kunt maken. U kunt bepalen welke zorg en hulp u nodig heeft en hoe u wilt leven. Onderdeel uitmaken van de Amsterdamse samenleving en de gezellige buurt. Dit alles noemen we ‘leven op stadse wijze’ bij Amsta. We staan open voor iedereen, ongeacht geaardheid, religie of levensbeschouwing.

Het zorgteam

U heeft één vertrouwd aanspreekpunt: uw cliëntondersteuner. Deze medewerker maakt individuele afspraken met u over hoe veel en hoe vaak u zorg nodig heeft. In een multidisciplinair overleg bespreken uw zorgverleners regelmatig hoe zij het beste aan uw welzijn kunnen bijdragen. Dit behandelteam bestaat bijvoorbeeld uit verzorgenden die de dagelijkse zorg verlenen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers en artsen. De uitkomsten van het overleg worden door uw cliëntondersteuner met u besproken.

"Hier kunt u leven op stadse wijze: u bepaalt hoe u uw leven inricht."

Uw thuis

De Ritzema Bos wordt uw thuis, dus uw familie en vrienden zijn altijd welkom in uw studio. U kunt zelf koken in uw studio, maar u kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een gezamenlijke maaltijd. Deze maaltijd wordt dagelijks vers bereid. Er is een centrale ontmoetingsruimte op de begane grond en op elke verdieping is een gemeenschappelijke ruimte. Hier kunt u gezellig koffie drinken en andere bewoners ontmoeten. Er is altijd een welzijnsmedewerker aanwezig. Voor speciale evenementen of activiteiten hebben we hulp van verschillende vrijwilligers. Zij helpen ook bij het onderhoud van de prachtige tuin.

 

Ritzema Bos

Over de studio's

 • Nieuwe studio’s: u bent de eerste bewoner
 • Gestoffeerd opgeleverd:met hoog-laag bed, linnenkast en koelkast. (U mag ook zelf uw eigen bed en kast meenemen)
 • Een eigen pantry (kleine keuken)
 • Een eigen badkamer met oproepkoord als u zorg nodig heeft
 • Touchscreen bord: u ziet wie er beneden aanbelt en kunt zorg oproepen
 • Iedere studio is voorzien van kabel- en internetaansluiting. U dient alleen nog zelf een abonnement af te sluiten.

Faciliteiten en diensten

 • Dagelijks vers bereide maaltijd
 • Ruime fietsenstalling en scootmobielstalling
 • Omsloten tuin met beweegtoestellen
 • Wasmachine aansluiting in elke studio
 • Wasserette op begane grond
 • Gratis wifi
 • Gezamenlijke ontmoetingsruimte per etage
 • Vlakbij park Frankendael
 • Goed bereikbaar
 • Veel voorzieningen in de buurt

Open voor iedereen

Bij Amsta kunt u rekenen op persoonlijke, professionele, praktische en liefdevolle zorg. We zijn er voor iedereen, ongeacht geaardheid, cultuur, religie of levensbeschouwing. Ritzema Bos is een van de 8 Roze Loperlocaties van Amsta. 

Zorgprofiel en tarieven

U kunt in de Ritzema Bos terecht met diverse indicaties of zorgvragen; u kunt bij ons wonen vanaf zorgprofiel ZZP4. Lees hier meer over zorgprofielen.

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz. In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen.

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Begeleid wonen met 24-uurszorg