Polderweg

Polderweg

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Eigen badkamer
Eigen toilet
Vast aanspreekpunt voor zorg
Eigen keuken(blok)
Winkels in de buurt

Voor wie zijn we?

  • Mensen met een verstandelijke beperking

Welke zorg bieden we?

  • Begeleid wonen met 24-uurszorg

Je eigen appartement met begeleiding op maat

De Amsta Karaad-locatie Polderweg biedt wonen met begeleiding en ondersteuning aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking en eventueel bijkomende psychiatrische- of verslavingsproblematiek. De bewoners krijgen vooral ondersteuning bij de interactie met anderen en hulp bij (het leren van) maatschappelijke vaardigheden. De begeleiding is cliëntgericht en wordt aangepast op de behoefte van het individu. De begeleiders bieden ondersteuning op kantoor of in het eigen appartement van de cliënt. Zij zijn ook (telefonisch) op te roepen als er directe hulp nodig is. ’s Nachts is een slaapwacht aanwezig.

10-20 Bewoners
Appartementgrootte: 25-30 m2
Logeren mogelijk
Gezellige ontmoetingsruimte
Groene omgeving
Goede bereikbaarheid
Huisdieren welkom

In Polderweg wonen bewoners op zichzelf, maar met van 24-uurs ondersteuning en begeleiding op maar. Een vorm van wonen die gericht is op op ondersteuning en begeleiding naar zo veel mogelijk zelfstandigheid. 

De begeleiding is persoonlijk en echt gericht op de mogelijkheden en wensen van het individu. Dat betekent dat elke bewoner vaste eigen begeleiders heeft en daar afspraken mee maakt. Bewoners worden gestimuleerd en ondersteund om zoveel als mogelijk onderdeel te blijven uitmaken van de samenleving. Zo helpen begeleiders bijvoorbeeld bij het zoeken naar passend werk, sportclub of dagbesteding. Ook wordt samen met bewoners gekeken naar hoe zij hun sociale netwerk het beste kunnen uitbouwen en onderhouden. 

De appartementen van Amsta Karaad zijn gelegen op de van de Polderwegflat. De flat ligt in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer, vlakbij het gezellige winkelgebied Oostpoort. Het Oosterpark is op 5 minuten loopafstand. Het centrum van Amsterdam is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Het Muiderpoortstation bevindt zich op tien minuten loopafstand.

Gezellige flat in levendig Amsterdam-Oost

In de locatie Polderweg zijn 16 appartementen, verdeeld over de 7e, 8e en 9e etage van de Polderwegflat. Elke bewoner heeft een eigen appartement met badkamer, keukenblok en balkon. Daarnaast zijn er verschillende gemeenschappelijke ruimtes bewoners gebruik van kunnen maken. Op de 5e etage is het Steunpunt, een plek waar bewoners terecht kunnen voor een praatje of hulp van begeleiders. Verder is er een appartement op de 8e etage ingericht als gezellige ontmoetingsruimte voor bewoners. Gezelligheid en voorzieningen buiten de deur zijn niet ver weg: de Polderwegflat grenst direct aan winkelcentrum Oostpoort en ligt op loopafstand van het levendige Oosterpark.

Zorgprofiel

Voor verblijf in Polderweg is een indicatie voor ZZP2, ZZP4, ZZP6 of ZZP7 vereist. Lees hier meer over de zorgprofielen.

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Mensen met een verstandelijke beperking

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Begeleid wonen met 24-uurszorg