Overtoom

Overtoom

Overtoom

Overtoom 363-a
1054 JN Amsterdam

CSB@amsta.nl Bekijk op kaart »

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Groepsgrootte: 10-12
Ruim aanbod activiteiten
Gezellige ontmoetingsruimte
Groene omgeving
Goede bereikbaarheid

Voor wie zijn we?

  • Mensen met een verstandelijke beperking

Welke zorg bieden we?

  • Dagbesteding

Dagbesteding gehandicaptenzorg vlakbij het Vondelpark

Midden in de stad, aan de Overtoom met het Vondelpark als achtertuin, ligt locatie Overtoom. Amsta biedt hier aantrekkelijke dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Volop passende en leuke activiteiten met het Vondelpark binnen handbereik.

Het woongebouw wordt nu gerenoveerd en de bewoners wonen nu tijdelijk in Nellestein, maar de dagbesteding zit in een ander gebouw en blijft gewoon open.

Ruime gezamenlijke tuin
Ruim aanbod activiteiten
Inzet vrijwilligers
Oefenruimte
Gezellige ontmoetingsruimte
Groene omgeving
Goede bereikbaarheid
Winkels in de buurt
Parkeermogelijkheid
Participatie bewoners en naasten / Cliëntenraad

Midden in de stad en toch in het groen, dat kenmerkt onze locatie. Ga je de hoek om richting de Overtoom, dan sta je midden in een levendige straat met volop winkels. En het groen vind je in het Vondelpark, een paar meter lopen. De locatie is goed te bereiken, de halte van tram 3 en bus N83 is vlakbij. Bij de locatie hebben we op afspraak beperkte parkeermogelijkheden.    

Vast zorgteam

Aan iedere woongroep is een vast team verbonden. Het is fijn om vertrouwde gezichten te hebben, zowel voor de bewoners als voor de familie en naasten. Aan iedere groep is ook een vaste gedragswetenschapper verbonden. De coördinerend begeleider en de gedragswetenschapper, vormen samen met de cliëntvertegenwoordiger het inhoudelijk hart van de zorg. 

Voor onze bewoners zijn een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, muziektherapeut en geestelijk verzorger beschikbaar. 

Faciliteiten

Op het terrein van de locatie is een grote binnentuin met hobbyboerderij en een speciale speeltuin. Ook worden er regelmatig activiteiten en uitstapjes georganiseerd. Bovendien beschikt locatie de Overtoom over een eigen specialistisch dagbestedingcentrum. Iedere groep heeft toegang tot tuin of ruim balkon. 

Activiteiten

De Overtoom heeft een uitgebreid activiteitenprogramma. Veel bewoners maken gebruik van onze eigen dagbesteding op locatie, voor een zinvolle en prettige invulling van hun dag. Maar bewoners kunnen ook naar een externe dagbesteding, bijvoorbeeld bij een zorgboerderij.  

Dag én nacht goede zorg

Op de Overtoom werken we met een centrale nachtdienst. Twee medewerkers zijn 's nachts aanwezig. Ze houden zicht op alle bewoners met inzet van domotica (camera's en geluidsapparatuur). 

Ligging en voorzieningen

De locatie ligt aan de Overtoom, met veel winkels en restaurants. Aan de andere kant van het terrein is het Vondelpark, waar gewandeld en gefietst kan worden. Het revalidatiecentrum Reade bevindt zich een paar honderd meter verder op de Overtoom. Bewoners kunnen gebruik maken van de faciliteiten aldaar.

Participatie

We horen graag wat onze bewoners en de familie en naasten belangrijk vinden. Dat komt onze zorg ten goede. Daarom heeft Amsta Karaad een cliëntenraad en een verwantenraad, die actief meedenken over ons beleid. Op onze locatie werken we met huiskameroverleggen. Daarin spreken zorgteams met familie en naasten over alles wat belangrijk is voor zorg en welzijn van onze bewoners.

Zorgprofiel

Voor verblijf in de Overtoom is een indicatie voor ZZP5, ZZP6, ZZP7 of ZZP8 vereist. Lees hier meer over de zorgprofielen.

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Mensen met een verstandelijke beperking

Meer informatie over

Dagbesteding