Het Hemsterhuis

Het Hemsterhuis

Het Hemsterhuis

Comeniusstraat 20a (ingang Hemsterhuisstraat)
1065 BH Amsterdam Amsterdam

schutsehemsterhuis@amsta.nl Plan je route »
Print deze pagina

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Het Hemsterhuis

Comeniusstraat 20a (ingang Hemsterhuisstraat)
1065 BH Amsterdam Amsterdam

schutsehemsterhuis@amsta.nl Bekijk op kaart »

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Appartementgrootte: 15-20 m2
Eigen badkamer
Eigen toilet
Vast aanspreekpunt voor zorg
Eigen keuken(blok)

Voor wie zijn we?

  • Mensen met een verstandelijke beperking

Welke zorg bieden we?

  • Kleinschalig wonen
  • Begeleid wonen met 24-uurszorg

Groepswonen en appartementen

In het Hemsterhuis wonen jongeren en jongvolwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het Hemsterhuis is gevestigd in woonzorgcentrum De Schutse, maar bestaat uit een aparte vleugel met een eigen ingang om de hoek. Het Hemsterhuis ligt in stadsdeel Slotervaart, op loopafstand van de Sloterplas en is goed bereikbaar met OV en de auto.

10-20 Bewoners
Appartementgrootte: 15-20 m2
Eigen badkamer
Eigen toilet
Vast aanspreekpunt voor zorg
Eigen keuken(blok)
Winkels in de buurt

We bieden 24-uursbegeleiding en groepswonen. Overdag is er 1 begeleider aanwezig en in de middag/avonduren 2 begeleiders. ‘s Nachts is er een slaapdienst in het pand op de 2e verdieping aanwezig.

Iedere bewoner maakt samen met zijn/haar begeleider een persoonlijk plan met daarin doelen en wensen. We richten onze begeleiding op het behouden en het ontwikkelen van zelfstandigheid en het aanleren van sociale vaardigheden. We geven ruimte waar dat kan en ondersteunen waar nodig. Hoe intensief de begeleiding is, verschilt per bewoner.

De ene bewoner heeft behoefte aan voorspelbaarheid en vaste contactmomenten. De andere bewoner wil dat liever niet vastleggen en heeft behoefte aan spontane afspraken. De begeleiding komt tenminste eens per week langs op ieder appartement.  

De Schutse Hemsterhuis is gevestigd in woonzorgcentrum De Schutse, maar bestaat uit een aparte vleugel met een eigen ingang om de hoek. Het Hemsterhuis ligt in stadsdeel Slotervaart, op loopafstand van de Sloterplas en is goed bereikbaar met OV en de auto. De Schutse ligt in een rustige woonwijk tegen het Sloterpark aan, nabij de Sloterplas. Voor de deur is het op dit moment gratis parkeren, het gaat om openbare parkeerplekken van de gemeente. De Schutse heeft zelf geen parkeermogelijkheden.  

Zelfstandig wonen voor jongeren met verstandelijke beperking

In het Hemsterhuis vind je veertien appartementen voor jongeren en jongvolwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Het Hemsterhuis is onderdeel van Amsta Karaad. Alle appartementen hebben een eigen toilet, douche en kitchenette. De begeleiding is gericht op het bevorderen van zelfstandigheid en het aanleren van sociale vaardigheden bij de bewoners.

Persoonlijke en liefdevolle zorg

Bij Amsta kunt u rekenen op persoonlijke, professionele, praktische en liefdevolle zorg. We zijn er voor iedereen, ongeacht geaardheid, cultuur, religie of levensbeschouwing. Het Hemsterhuis is een van de 8 Roze Loperlocaties van Amsta en HKZ-gecertificeerd.

Zorgprofiel en tarieven

Om in Het Hemsterhuis te kunnen wonen heeft u een indicatie nodig van het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Het CIZ beoordeelt voor welke vormen van ondersteuning en zorg u in aanmerking komt. Het cliëntenservicebureau van Amsta kan u zo nodig bij uw aanvraag helpen.

Na uw aanvraag beoordeelt het CIZ hoeveel zorg en ondersteuning u nodig heeft. Dit wordt vastgelegd in een zorgprofiel. U kunt in Het Hemsterhuis terecht met een indicatie vanaf ZZP3 VG tot en met ZZP6 VG. Lees hier meer over zorgprofielen.

De zorg die u ontvangt wordt (deels) bekostigd vanuit de WLZ (Wet langdurige Zorg). Op onze voorwaarden-pagina leest u hier meer over.

Voor informatie over de wachttijd voor Het Hemsterhuis kunt u contact opnemen met ons Cliënten Service bureau via 020 589 00 50 of adviesenplaatsing@amsta.nl .

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Mensen met een verstandelijke beperking

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Kleinschalig wonen, Begeleid wonen met 24-uurszorg