Haag en Veld

Haag en Veld

Haag en Veld

Haag en Veld 50a/b
1102 GC Amsterdam

CSB@amsta.nl Plan je route »
Print deze pagina

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Haag en Veld

Haag en Veld 50a/b
1102 GC Amsterdam

CSB@amsta.nl Bekijk op kaart »

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Groepsgrootte: 6
Vast zorgteam
Gezamenlijke woon / eetkamer
Ruim aanbod activiteiten
Winkels in de buurt

Voor wie zijn we?

  • Mensen met een verstandelijke beperking

Welke zorg bieden we?

  • Kleinschalig wonen
  • Begeleid wonen met 24-uurszorg

Kleinschalig begeleid wonen met 24-uurs zorg

In Amsterdam Zuidoost bevindt zich de locatie Haag en Veld. Hier wonen 18 mensen met een verstandelijke beperking (in enkele gevallen gecombineerd met psychiatrische problematiek). De locatie bestaat uit drie groepswoningen. In Haag en Veld is de begeleiding afgestemd op elke individuele cliënt. De meeste cliënten hebben specifieke begeleiding nodig, waarbij rekening wordt gehouden met hun mogelijkheden en wensen. De bewoners worden gestimuleerd om te werken of dagbesteding te bezoeken.

(Para)medische specialisten
Logeren mogelijk
Groene omgeving
Goede bereikbaarheid
Parkeermogelijkheid

Bewoners van Haag en Veld hebben elk hun eigen kamer, maar profiteren tegelijkertijd van de huiselijkheid en geborgenheid die kleinschalig groepswonen biedt. Zo is er per groep een gezamenlijke woon- en eetkamer waar iedereen gebruik van maakt en samen kan komen om te koken, praten of een bakje koffie te drinken. 

Op elke groep is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, die wordt afgestemd op de specifieke mogelijkheden en wensen van elke individuele bewoner. De begeleiders helpen bewoners om vaardigheden te behouden en nieuwe te ontwikkelen. Daarnaast gaat veel aandacht uit naar het vinden van een zinvolle dagbesteding. Denk hierbij dan vooral aan arbeidsmatige dagbesteding, zoals werken op een zorgboerderij of in een groenvoorziening. Begeleiders hebben intensief contact met de dagbestedingsorganisaties en gaan met een bewoner mee naar het werk. 

Haag en Veld  ligt in stadsdeel Zuidoost, vlakbij het levendige en multiculturele winkelcentrum De Amsterdamse Poort. Ook biedt de buurt veel mogelijkheden voor sport en ontspanning: het Bijlmerbad, Bijlmer Sportcentrum en het Nelson Mandelapark liggen bijvoorbeeld op steenworp afstand.

Verder is de locatie uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Om de hoek stoppen verschillende bussen en even verderop, bij Station Bijlmer, stapt u zo op de metro of in de trein. Ook vindt u in de buurt verschillende parkeergarages. 

Huiselijke sfeer en levendige buurt

Er zijn drie groepswoningen, elk verschillend in omvang. Elke cliënt heeft zijn of haar eigen kamer. Per woning wordt gezamenlijk gebruik gemaakt van een keuken, huiskamer en sanitair. Er zijn woningen op de begane grond (met tuin) en op de eerste verdieping (met balkon). De woningen bevinden zich in de flat Haag en Veld in stadsdeel Zuidoost, dit is vlakbij winkelcentrum De Amsterdamse Poort en goed bereikbaar met openbaar vervoer. De groene wijk biedt voldoende mogelijkheden voor sportactiviteiten en uitstapjes.

Zorgprofiel

Voor verblijf in Haag en Veld is een indicatie voor ZZP4, ZZP5, ZZP6, ZZP7 of ZZP8 vereist. Lees hier meer over de zorgprofielen.

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Mensen met een verstandelijke beperking

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Kleinschalig wonen, Begeleid wonen met 24-uurszorg