Geldershoofd en Gravestein

Geldershoofd en Gravestein

Geldershoofd en Gravestein

Geldershoofd 50
1103 BG Amsterdam

CSB@amsta.nl Plan je route »
Print deze pagina

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Geldershoofd en Gravestein

Geldershoofd 50
1103 BG Amsterdam

CSB@amsta.nl Bekijk op kaart »

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Appartementgrootte: 30-40 m2
Eigen badkamer
Eigen toilet
Vast aanspreekpunt voor zorg
Eigen keuken(blok)

Voor wie zijn we?

  • Mensen met een verstandelijke beperking

Welke zorg bieden we?

  • Begeleid wonen met 24-uurszorg

Zelfstandig wonen met 24-uurs ondersteuning

In de gerenoveerde flats Geldershoofd en Gravestein in Amsterdam Zuidoost heeft Amsta appartementen voor (jong) volwassenen met een lichte verstandelijke beperking die individueel willen wonen maar wel gebruik willen maken van 24-uurs ondersteuning. De locatie bestaat uit 18 appartementen verdeeld over de twee flats. 

10-20 Bewoners
Logeren mogelijk
Gezellige ontmoetingsruimte
Goede bereikbaarheid
Winkels in de buurt
Huisdieren welkom

In Geldershooft en Gravestein wonen bewoners op zichzelf, maar bestaat ook de mogelijkheid van 24-uurs ondersteuning. Een vorm van wonen die gericht is op op ondersteuning en begeleiding naar zo veel mogelijk zelfstandigheid. Met als ultiem doel: doorgroeien naar een volledig zelfstandige woonsituatie.

De begeleiding is persoonlijk en echt gericht op de mogelijkheden en wensen van het individu. Dat betekent dat elke bewoner vaste eigen begeleiders heeft en daar afspraken mee maakt. Bewoners worden gestimuleerd en ondersteund bij het zoeken naar meer aansluiting met de maatschappij. Zo helpen begeleiders ze bijvoorbeeld bij het zoeken naar zelfstandig werk of een leuke sportvereniging, en wordt samen met bewoners gekeken naar hoe zij hun sociale netwerk kunnen uitbouwen en onderhouden. 

Geldershoofd en Gravestein liggen in de Bijlmerbuurt. Een multiculturele wijk met een levendig winkelcentrum (Ganzepoort) en veel sociale voorzieningen en vrijwilligersorganisaties, zoals buurtcentrum No Limit, een buurtboerderij en het uitgestrekt groen van de Bijlmerweide.

De locatie is goed bereikbaar per auto en openbaar vervoer (bus 66 en metrohalte Ganzehoef). 

Bewust kiezen voor meer zelfstandigheid

Doelstelling is om cliënten te ondersteunen en te begeleiden naar zoveel mogelijk zelfstandigheid. We bieden begeleiding op maat, rekening houdend met de wensen en (on)mogelijkheden van de cliënt, maar wel met het streven om hem of haar zoveel mogelijk regie over het eigen leven te geven.

Faciliteiten

De appartementen bevinden zich in beide flats naast elkaar op de eerste verdieping. Ze hebben ieder een eigen voordeur, huiskamer met open keuken, slaapkamer en badkamer/wc. De bewoners kunnen 24 uur per dag ondersteuning en/of begeleiding ontvangen, zowel op vaste tijden als op afroep. In Geldershoofd bevindt zich het centrale steunpunt, waar cliënten terecht kunnen voor hulp of om gezamenlijk te eten, koffie drinken of de was doen. Het steunpunt bestaat uit een gezamenlijke huiskamer, keuken, wasruimte, logeerkamer en kantoor voor de begeleiders.

Zorgprofiel

Voor verblijf in Geldershoofd en Gravestein is een indicatie voor ZZP3, ZZP4, ZZP5 of ZZP6 vereist. Lees hier meer over de zorgprofielen.

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Mensen met een verstandelijke beperking

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Begeleid wonen met 24-uurszorg