De Admiraal

De Admiraal

De Admiraal

Admiraal de Ruyterweg 541
1055 MK Amsterdam

CSB@amsta.nl Plan je route »
Print deze pagina

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

De Admiraal

Admiraal de Ruyterweg 541
1055 MK Amsterdam

CSB@amsta.nl Bekijk op kaart »

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Appartementgrootte: 15-20 m2
Eigen badkamer
Eigen toilet
Eigen keuken(blok)
Gezamenlijke woon / eetkamer

Voor wie zijn we?

  • Mensen met een verstandelijke beperking

Welke zorg bieden we?

  • Kleinschalig wonen
  • Begeleid wonen met 24-uurszorg

Welkom bij De Admidraal

In stadsdeel Bos en Lommer, aan het eind van de Admiraal de Ruyterweg, ligt locatie De Admiraal. Hier wonen 20 jongeren met een verstandelijke beperking in verschillende woonvormen.

20-30 Bewoners
Appartementgrootte: 15-20 m2
Groepsgrootte: 7-10
Eigen badkamer
Eigen toilet
Eigen keuken(blok)
Gezamenlijke woon / eetkamer

Op locatie De Admiraal kunnen onze bewoners zich verder te ontwikkelen, onder andere op het gebied van zelfstandigheid.

Het uitgangspunt is dat onze bewoners een zinvolle daginvulling hebben. Dat kan zijn werk, school en/of dagbesteding. Er wordt verwacht dat bewoners met schulden professionele bewindvoering hebben. Bij iedere bewoner wordt afgewogen of mentorschap of een andere vorm van (wettelijke vertegenwoordiging passend is.

De Admiraal is een woonlocatie gelegen aan de Admiraal de Ruijterweg 541 in Amsterdam West. Het is gesitueerd op de hoek van de Haarlemmerweg en ring A10. Er bevindt zich een tramhalte op drie minuten loopafstand en metro-/treinstation Sloterdijk bevindt zich op tien minuten loopafstand. Om de hoek van de locatie bevindt zich een Lidl. Winkelcentrum Bos en Lommer bevindt zich op vijf minuten loopafstand. Voor de deur is het betaald parkeren, openbare parkeerplekken van de gemeente. De Admiraal heeft zelf geen parkeermogelijkheden.  

In De Admiraal wonen jongeren en volwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Naast hun verstandelijke beperking hebben veel bewoners ook een aanverwante stoornis in het autistisch spectrum, een psychiatrische aandoening en/of een hechtingsproblematiek. Ook gedragsproblematiek komt op deze locatie voor.

Bij de begeleiding vormen samenwerken en onderhandelen met de cliënt het uitgangspunt. We streven naar zinvolle dagbesteding voor alle bewoners van De Admiraal en werken met elkaar aan wat ze zelf willen bereiken. Zelfstandigheidsbevordering staat centraal.

Woongroepen

De Admiraal bestaat uit 2 besloten woongroepen, een crisisopvang, twee interne appartementen en 5 zelfstandige appartementen. In de groepswoningen wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking tussen de 18 en 30 jaar. Er is een gemengde woongroep en een jongensgroep. In de appartementen wonen jongeren met een lichte verstandelijke beperking die graag zelfstandiger willen en kunnen wonen. Zij ontvangen begeleiding op afspraak.

Faciliteiten

Elke bewoner heeft een slaap/woonkamer met een eigen douche en toilet. Ook is er op elke kamer een klein aanrecht en keukenblok aanwezig. Er is een gezamenlijke woonkamer met grote keuken aanwezig. Rondom de locatie is een afgesloten gemeenschappelijke tuin met tuinset en een fietsenhok aanwezig. Buiten is er ook de mogelijkheid om te roken.

Achter de locatie is een Lidl gevestigd en op loopafstand is het winkelgebied van Bos en Lommer te bereiken met een bibliotheek en een markt. Verder is er een groot assortiment aan horeca: broodjeszaken, restaurants en exotische eettentjes.

Zorgprofiel

Voor verblijf in De Admiraal is een indicatie met een ZZP3, ZZP4, ZZP6 of ZZP7 vereist. Lees hier meer over de zorgprofielen.

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Mensen met een verstandelijke beperking

Meer informatie over de woonvormen die Amsta biedt

Kleinschalig wonen, Begeleid wonen met 24-uurszorg