Anton de Komplein

Anton de Komplein

Anton de Komplein

Anton de Komplein 2-8
1102 DR Amsterdam

CSB@amsta.nl Plan je route »
Print deze pagina

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Anton de Komplein

Anton de Komplein 2-8
1102 DR Amsterdam

CSB@amsta.nl Bekijk op kaart »

Werken op deze locatie?

Bekijk de vacatures  »

Onze voorzieningen

Alle voorzieningen
Appartementgrootte: 25-30 m2
Eigen badkamer
Eigen toilet
Gezamenlijke woon / eetkamer
Ruim aanbod activiteiten

Voor wie zijn we?

  • Mensen met een verstandelijke beperking

Welke zorg bieden we?

  • Begeleid wonen met 24-uurszorg
  • Dagbesteding

Veilig zo zelfstandig mogelijk wonen

Locatie Anton de Komplein is gevestigd in Amsterdam Zuidoost, vlakbij winkelcentrum De Amsterdamse Poort. Er wonen, verdeeld over twee verdiepingen, 22 (jong)volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking in een eigen appartement met 24-uurs toezicht. De begeleiding is erop gericht hen zoveel mogelijk zelfstandig te laten functioneren.

Elke woning in de locatie is zelfstandig en heeft een woonkamer, slaapkamer, keuken en badkamer. Daarnaast is er een gezamenlijke multifunctionele ruimte met een keuken waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, samen koken, tv kijken of een andere activiteit.

20-30 Bewoners
(Para)medische specialisten
Gesloten of besloten afdeling
Geestelijke verzorging
Vast aanspreekpunt voor zorg
Eigen keuken(blok)
Gezellige ontmoetingsruimte
Groene omgeving
Goede bereikbaarheid
Winkels in de buurt

In onze woonvoorziening wonen mensen met een matig tot licht verstandelijke handicap in een eigen appartement met 24-uurs toezicht. De woningen zijn verdeeld over twee verdiepingen en op elke verdieping is een team van begeleiders aanwezig. De afdeling op de tweede verdieping is deels gesloten en bedoeld voor cliënten met een complexe psychiatrische en/of gedragsproblematiek. 

Een deel die elk een De bewoners zijn (jong)volwassen, maar hebben tegelijkertijd een lagere ontwikkelingsleeftijd. De begeleiding is dan ook gericht op het neerzetten van een pedagogisch klimaat waarin onze bewoners zoveel mogelijk regie over hun eigen leven ervaren. Dat doen we voornamelijk door te sturen op gedrag. We maken duidelijke afspraken en praten met bewoners over welke grenzen er bij gedrag en omgangsvormen horen. Een volwassen benadering, maar wel een die past bij de bij de emotionele ontwikkelleeftijd van onze bewoners.  

 

De locatie ligt midden in het bruisend hart van de Bijlmer: een levendig stukje Amsterdam met een smeltkroes aan culturen. Op loopafstand vindt u winkelcentrum de Amsterdamse Poort. Ook biedt de buurt veel mogelijkheden voor sport en ontspanning: het Bijlmerbad, Bijlmer Sportcentrum en het Nelson Mandelapark liggen bijvoorbeeld op steenworp afstand.

Verder is de locatie uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Om de hoek stoppen verschillende bussen en even verderop, bij Station Bijlmer, stapt u zo op de metro of in de trein. Ook vindt u in de buurt verschillende parkeergarages. 

Wonen met zorg

De woonvoorziening aan het Anton de Komplein is bedoeld voor mensen met een licht tot matig verstandelijke handicap (mvg/ lvg) en complexe (gedrags)problematiek. Er zijn twee afdelingen, waarvan één deels gesloten. Deze is bedoeld voor cliënten met een complexe psychiatrische en/of gedragsproblematiek. Een aantal cliënten heeft een rechterlijke machtiging voor verblijf.

Dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking

Een leuke, zinvolle dag is voor iedereen anders. De een is graag bezig met creatieve dingen of kleine klusjes. De ander kookt of tuiniert graag. Sommigen zijn graag in een groep, voor anderen is rust en structuur belangrijk. Omdat iedereen verschillend is, heeft Amsta Karaad bij Anton de Kom dagbesteding op verschillende niveaus. In Amsterdam-Zuidoost biedt locatie Nellestein ook verschillende activiteiten.  

Met deze zorgprofielen kun je bij Anton de Kom terecht 

Voor verblijf in Anton de Komplein is een indicatie met een ZZP 6 of 7 vereist. Lees hier meer over zorgprofielen.

Voor het aanvragen van zorg is een indicatie van het CIZ vereist. Een deel van uw zorg wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). In de Wlz-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de Wlz, maar ook welke andere diensten u kunt afnemen. Kijk op onze voorwaarden-pagina voor meer informatie over de Wlz.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Service en contact

Meer lezen over de zorg van Amsta voor

Mensen met een verstandelijke beperking