Vacatures helpende (medewerker zorg en welzijn)

Mooi en zinvol werk in de Amsterdamse ouderenzorg

Kom werken bij Amsta als helpende / medewerker welzijn

Ben je helpende niveau 2 of medewerker maatschappelijke zorg? En zoek je een werkomgeving waar je je enthousiasme voor je vak en je liefde voor de mensen kwijt kunt? Amsta heeft helpende-vacatures in heel Amsterdam. Solliciteer nu en ontdek je groeikansen. 

Zoek je aan baan als helpende of medewerker welzijn?

Amsta heeft tal van vacatures voor helpenden en medewerkers welzijn in heel Amsterdam.

Alle vacatures helpende / medewerker welzijn

Helpende niveau 2 bij Amsta: fluitend naar je werk

Mooi werk in een prettige werkomgeving met dankbare bewoners en leuke collega's. Als helpende/medewerker zorg heb je het goed bij ons. Vijf redenen om vandaag nog te reageren op een vacature helpende bij Amsta:

 • Veel afwisseling in zorg en welzijn
  Als helpende of medewerker zorg begeleid of help je onze ouderen bij dagelijkse handelingen als wassen en aankleden. Soms assisteer je je collega-verpleegkundigen bij hun verpleegtechnische handelingen, dan weer verzorg je de maaltijden, en weer een andere keer zorg je met gezellige activiteiten voor een zinvolle dagbesteding. Helpenden niveau 2 kunnen dus rekenen op veel afwisseling.

 • Doorgroeimogelijkheden naar de functie van helpende en verzorgende
  Wil je je inzet als als helpende vergroten? Wil je helpen bij medische handelingen, zoals medicijnenverstrekking of temperatuur meten? Bij Amsta leiden we je graag op tot verzorgende. Wij regelen en betalen de opleiding dan voor je. 
 • Ruimte voor jouw deskundigheid als helpende
  Bij Amsta hebben we oog voor jouw professionaliteit en oplettendheid als helpende zorg en welzijn. Zie je veranderingen in de lichamelijke of geestelijke gesteldheid van bewoners? Dan geef je dat door. Merk je dat bewoners sommige dagelijkse handelingen nog zelf kunnen? Dan bied je daar alle ruimte voor. Als je als helpende praktisch bent ingesteld, dan kom je bij Amsta helemaal tot je recht.
   
 • Persoonlijk en liefdevol werk
  Bij alles wat je als helpende doet, werk je vanuit je hart. Je gaat liefdevol en persoonlijk te werk. En je benadert bewoners op een warme, integere manier. Precies zoals je zelf ook graag behandeld wordt. Laat je hart gerust stralen. Dat is soms nog belangrijker voor onze bewoners dan de zorg die je biedt.
   
 • Vast of flexibel werk voor helpenden niveau 2
  Zoek je naar de zekerheid van een vast aantal uren in de week? Of kies je voor vrijheid en wil je als flexmedewerker zorg (oproepkracht) aan de slag. Amsta houdt graag rekening met jouw wensen.

Laatst was een mevrouw heel verdrietig en onrustig. Ze wilde alleen maar in bed liggen. Toen ik 'Wat een geluk' voor haar zong, fleurde ze op. Op zo’n moment ben ik blij dat ik naast zorg ook een moment van geluk kan geven.

Thomas Kuipers  -  Helpende

Helpende Thomas Kuipers: 'In de zorg kan ik echt contact maken met mensen'

Thomas Kuipers werkt als helpende op een afdeling waar dementerende ouderen wonen. Dat doet hij naast zijn werk als zanger en acteur. ‘Werken in het theater vind ik geweldig en dat blijf ik voorlopig ook doen. Toch begon ik me de laatste tijd ook te realiseren dat ik wat mis. Als ik vanaf het podium de zaal inkijk, zie ik niet meer dan schimmen. In de zorg kan ik echt contact met mensen maken.’

‘Als woonkamerbegeleider help ik bijvoorbeeld met koken of boterhammen smeren. Dat zelf koken op de afdeling doen we sinds kort. Aangetrokken door de geuren komen bewoners nu vaker een kijkje nemen in de keuken, of ze helpen een handje mee. Ik zie dat het ouderen activeert en het zorgt voor meer leven.’

Ben jij die enthousiaste helpende met een warme persoonlijkheid? Bij Amsta staan we niet alleen voor professionele en praktische manier van werken. Een persoonlijke en liefdevolle benadering van onze bewoners vinden we net zo belangrijk.
vacature helpende
vacature helpende
Ben jij die enthousiaste helpende met een warme persoonlijkheid? Bij Amsta staan we niet alleen voor professionele en praktische manier van werken. Een persoonlijke en liefdevolle benadering van onze bewoners vinden we net zo belangrijk.

Pas jij in het profiel van medewerker zorg/helpende?

 • Je hebt een zorgdiploma op niveau 2.
 • Je denkt en werkt op MBO-niveau.
 • Je hebt ervaring/affiniteit met oudere cliënten.
 • Je hebt goede sociale vaardigheden.
 • Je bent een enthousiast en warm mens.
 • Je doet je werk professioneel, praktisch, persoonlijk en liefdevol.
 • Je hebt een VOG-verklaring.

Mooi aanbod voor helpenden zorg en welzijn

Ga je bij Amsta voor 12 tot 30 uur aan de slag als medewerker zorg / helpende? Dan bieden we je het volgende:

 • arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
 • salariëring en arbeidsvoorwaarden volgens de CAO VVT (functiegroep 25)
 • vakantiegeld (8% van je bruto jaarinkomen) en eindejaarsuitkering (7,05%) 
 • trainingen en opleidingen om bij te blijven in je vak en te groeien als professional, bijvoorbeeld opleidingen tot Verzorgende  
 • pensioenregeling via pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW)
 • korting op sportschoolabonnement en (zorg)verzekering
 • gratis deelname aan onze bootcamp
 • aantrekkelijk fietsplan

Als helpende doe je persoonlijk en liefdevol werk. Werk dat je vanuit je hart doet. Doe je dit werk graag, maar wil je ook een stap verder zetten? Dan helpt Amsta je om verzorgende te worden.

Van helpende naar verzorgende  -  Als je toe bent aan meer verantwoordelijkheid

Amsta als werkgever

Amsta biedt ouderenzorg en gehandicaptenzorg op 30 mooie locaties in Amsterdam. We werken praktisch, professioneel, persoonlijk en liefdevol. Onze medewerkers en cliënten zijn net zo divers als de stad zelf. Bij Amsta zie je alle verschillende culturen, leefstijlen en achtergronden!

Open sollicitatie

Ben je enthousiast geworden? Bekijk hieronder alle vacatures of stel jezelf aan ons voor met een open sollicitatie voor helpende bij Amsta.

Bekijk alle helpende vacatures
Solliciteer meteen