Word BBL leerling in de zorg

Geschikt voor de zorg? Meld je nu aan!

BBL bij Amsta

Wil je werken en leren in de zorg tegelijk, maar heb je nog niet de juiste diploma's? Dan is de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) bij Amsta misschien wel perfect voor jou! Bij Amsta leiden we je gratis op tot Verzorgende IG of Verpleegkundige in de ouderenzorg. En je ontvangt meteen salaris. Meld je aan. De septemberopleiding is al vol maar je kunt je nog inschrijven voor februari!

Vacature BBL leerling Verpleegkundige ouderenzorg

De leukste BBL-opleiding van Amsterdam!

Reageer direct
Vacature BBL leerling Verzorgende IG ouderenzorg

Werk dat er toe doet!

Reageer direct

Ben jij wél geschikt voor de zorg? Meld je dan nu aan voor de BBL-opleiding!

Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) Zorg

Met de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) kun je bij Amsta direct aan de slag in de zorg. Je komt dan in dienst bij Amsta en gaat daarnaast één dag per week naar school. Je draait wisselende diensten en bent minimaal 24 uur beschikbaar. En helemaal mooi: Amsta vergoedt je opleidingskosten.

Direct salaris en uitzicht op vast contract

Voor de duur van de BBL-opleiding krijg je een leer-werkovereenkomst en ontvang je salaris van Amsta. Verder heb je recht op onregelmatigheidstoeslag, reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering en een pensioenregeling. Na het behalen van het diploma volgt vaak een vast contract.

Amsta zoekt BBL-studenten voor:

 • Verzorgende IG  niveau 3
 • Verpleegkundige, niveau 4

Welke vooropleiding heb je nodig?

 • Verzorgende IG: minimaal een vmbo-diploma (leerweg TL, KB of GL) óf MBO-Helpende Zorg en Welzijn diploma.
 • Verpleegkundige: je hebt het diploma VMBO-T, of een MBO Verzorgende IG diploma (niveau 3), of overgangsbewijs van HAVO 3 naar HAVO 4. 

Over de BBL opleiding

Onze BBL-trajecten hebben een looptijd die varieert van 1 tot 4 jaar. Hoe lang jouw opleiding duurt is afhankelijk van je vooropleiding en de functie waarvoor je wordt opgeleid. Onderdeel van de opleidingsprocedure is een motivatiebrief, CV, eerder behaalde diploma’s,  een Verklaring Omtrent Goed Gedrag, een sollicitatiegesprek en een capaciteitentest.

Op de werkvloer word je begeleid door een werkbegeleider. Dat is een ervaren werknemer uit jouw vakgebied.  Daarnaast krijg je begeleiding van een praktijkopleider die je leert de theorie naar de praktijk te vertalen. Ook bewaakt de praktijkopleider de randvoorwaarden en het leerklimaat waarin je opgeleid wordt. Het opleidingsinstituut (ROCvA, Hogeschool in Holland of ROCTOP) verzorgt de theoretische kant van de opleiding.

“Je wordt direct ondergedompeld in de praktijk en bent onderdeel van het team. Toch krijg je ook echt de ruimte om leerling te zijn.”

Cherish Herfst  -  Eerstejaars Verpleegkundige niveau 4
BBL Zorg

3x goede begeleiding tijdens je BBL-opleiding in de zorg

 • Werkbegeleider: coacht en ondersteunt je op de werkvloer
 • Praktijkopleider: onderhoudt tijdens je opleiding contact met school
 • Studiebegeleider: ondersteunt je vanuit je opleiding

Werken met verschillende doelgroepen

Je wordt bij Amsta breed opgeleid, wat betekent dat je gedurende de opleiding op verschillende locaties gaat werken. Zo doe je kennis op in alle facetten van de ouderenzorg en ontdek je wat echt bij je past.  Onze doelgroepen zijn: ouderen met een lichamelijke beperking, ouderen met langdurige psychiatrische problemen, revalidatie, jonge mensen met dementie en mensen met de ziekte Korsakov.

We bieden jou

 • Je krijgt een leerarbeidsovereenkomst en je ontvangt salaris van Amsta.
 • Afhankelijk van leeftijd en opleidingsjaar wordt ofwel het minimumloon, ofwel het leerlingensalaris toegepast. Wanneer je al belangrijke of geschikte werkervaring hebt opgedaan dan wordt hiermee, bij de bepaling van het salaris, rekening gehouden. Bij het overgaan naar een volgend leerjaar zal het salaris opnieuw worden vastgesteld conform de CAO VVT en wettelijke regels. 
 • Amsta biedt jou een BBL leer-werkplek aan op een van onze VVT locaties.
 • Amsta betaalt je studie- en boekengeld.
 • Je gaat gemiddeld één dag in de week naar school waarvan Amsta ongeveer 4 uur doorbetaald.
 • Je krijgt (8%) vakantiegeld en (8,33%) eindejaarsuitkering.
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling via pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW.)
 • Korting op een sportschoolabonnement, collectieve (zorg)verzekeringen en je kunt meedoen aan onze gratis bootcamp.
 • Een aantrekkelijk fietsplan (fiets met Belastingvoordeel) en reiskostenvergoeding.

“Ik begon vrij blanco aan de opleiding, maar heb inmiddels zoveel geleerd. Over mezelf, anderen én de zorg: dit werk omvat zoveel meer dan je denkt en elke dag is anders.”

Ivo Timmer  -  Derde jaars leerling
BBL Zorg