Beschermd wonen met intensieve dementiezorg

Wonen in een verpleeghuis of verzorgingshuis voor mensen die ernstig dement zijn. 

Voor wie?

Dit zorgprofiel is bedoeld voor mensen die vanwege dementie intensieve zorg en veel bescherming nodig hebben. U komt voor dit pakket in aanmerking als u vaak in de war bent, veel vergeet en er grote kans is dat er gevaarlijke situaties ontstaan als u zelfstandig blijft wonen.

Ondersteuning en zorg

U hebt recht op gemiddeld 16,5 tot 20 uur zorg per week. De zorgtijd is bedoeld voor zowel de hulp die u alleen krijgt als hulp die u in een groep cliënten krijgt (zoals samen eten, dagbesteding, activiteiten). De hoeveelheid zorg die u krijgt kan per week verschillen. Er is zowel overdag als 's nachts een medewerkers in de buurt.

De zorg en ondersteuning wordt afgestemd op uw individuele wensen en behoeften. U wordt ondersteund bij uw persoonlijke verzorging (wassen, douchen, aan- en uitkleden, toiletgang). U krijgt ook begeleiding. In de huiskamer is altijd een medewerker in de buurt. Het eten en activiteiten doet u vaak met meer mensen samen. De maaltijden worden voor u verzorgd. Als het nodig is, helpt een medewerker u met eten. 

Behandeling behoort ook bij dit zorgprofiel. U wordt behandeld door een verpleeghuisarts. Hij is verantwoordelijk voor uw zorgplan. Indien nodig kunt u ook gebruikmaken van de diensten van een fysiotherapeut, ergotherapeut of een psycholoog. 

Woonomgeving

U woont in een verzorgings- of verpleeghuis of in een kleinschalige woonvoorziening (groepswonen). U heeft uw eigen kamer, die u met uw eigen spullen kunt inrichten. Het huis biedt u een veilige en beschutte omgeving. Er is een huiskamer, waar de maaltijd wordt geserveerd en waar u uw huisgenoten kunt ontmoeten.

Activiteiten

U kunt meedoen aan een dagprogramma in een groep. De medewerkers proberen er zoveel mogelijk voor te zorgen dat u kunt doen wat u leuk vindt. Misschien houdt u van koken, afwassen of zingen. Ook kunt u bijvoorbeeld met een medewerker foto's kijken, de krant lezen of naar muziek luisteren.

Waar kunt u terecht met dit zorgprofiel?

U kunt terecht in alle verpleeghuizen en kleinschalige woonvoorzieningen (groepswonen) van Amsta. Ook kunt u terecht in verzorgingshuizen met een afdeling meerzorg. 

Verzorgingshuizen       Kleinschalige voorzieningen  Verpleeghuizen   
De Werf (na overleg)  Czaar Peterpunt De Poort
 De Schutse  Meer en Oever Dr. Sarphatihuis
 Nellestein  Mozaïekhofje Jan Bonga
 Ingenhouszhof  Vrolikhuizen
Vondelstede (zonder BOPZ-indicatie)  De Beusemaecker
De Raak
De Keyzer
   De Fagel