Dr. Sarphatihuis

Verpleeghuiszorg

Een verpleeghuis met een echt Amsterdams karakter. Zo kun je het Dr. Sarphatihuis het beste omschrijven. Amsterdams, door de sfeer, het gevoel dat je welkom bent en door de ligging, vlakbij Artis.

Het Dr. Sarphatihuis is gevestigd in een eeuwenoud, monumentaal pand in de Plantage. De sfeer van het gebouw, met de fraaie gevels, de prachtige tuinen en de statige regentenzalen is bewaard gebleven. Ook de ligging van het gebouw is bijzonder. Met aan de voorkant de levendige Roetersstraat, en aan de zijkant uitzicht op een rustige gracht. Een plek waar mensen tot rust kunnen komen en toch kunnen deelnemen aan het stadsleven.

Mensen in hun waarde laten hoort bij goede zorg

Elke bewoner is een individu

Als bewoner van het Dr. Sarphatihuis maakt u net als iedereen deel uit van de maatschappij. En zo wordt u bij ons ook benaderd. Voor elke bewoner wordt zorgvuldig bepaald aan welke extra zorg behoefte is. Niet meer en niet minder.

In het Dr. Sarphatihuis is iedereen met de juiste indicatie van harte welkom. Je komt er bewoners tegen uit alle lagen van de bevolking, dat is een van de charmes van het huis. Maar wat je er niet tegenkomt zijn nummers. Iedere bewoner is een individu, die zoveel mogelijk zelf bepaalt hoe zijn of haar dag eruit ziet. In het Dr. Sarphatihuis is dat geen gunst, maar een basisrecht.

Zorgprofiel

U kunt in het Dr. Sarphatihuis in principe terecht met alle zorgprofielen voor beschermd wonen. Klik hier voor meer informatie.

Tarieven en financiering

Een deel van uw zorg zal gefinancierd worden vanuit de Wet Langdurige Zorg. In de WLZ-wijzer kunt u vinden op welke vergoedingen u recht heeft vanuit de WLZ, maar ook welke andere extra diensten u kunt afnemen. De tarieven en de WLZ-wijzer vindt u in de kolom rechts. 

Wachttijd

De wachttijd voor het Dr. Sarphatihuis vindt u hier. Dit is een indicatieve wachttijd, de werkelijke wachttijd kan langer of korter zijn. Voor een specifieke afdeling binnen de locatie (bv meerzorg of Korsakov) kan de wachttijd langer zijn. Indien gewenst kan Amsta overbruggingszorg of een overbruggingsplek regelen. Voor meer informatie over de wachttijden en eventuele overbruggingszorg kunt u contact opnemen met het Cliënten Service Bureau, tel. 020 589 00 50 of via adviesenplaatsing@amsta.nl.

Roze Loper

Dit is een Roze Loper- locatie van Amsta. Een Roze Loper is het certificaat voor instellingen die aandacht besteden aan seksuele diversiteit. Middels vrolijke en informatieve activiteiten voor bewoners en korte trainingen voor personeel, creëren we met elkaar meer openheid en acceptatie van en voor iedereen.

Amsta heeft als organisatie ook gemeenschappelijke uitgangspunten. Zoals aandacht en respect voor elkaar. De liefdevolle sfeer is kenmerkend voor Amsta. En daarbij staan we open voor iedereen, ongeacht geaardheid, cultuur, religie of levensbeschouwing. Voor meer infomatie over de Roze Lopers bij Amsta lees hier verder.